Luc Besson kondigt nieuwe actiefilm 'Anna' aan met Helen Mirren & Luke Evans

Luc Besson kondigt nieuwe actiefilm 'Anna' aan met Helen Mirren & Luke Evans

Ook Cillian Murphy is van de partij!

De financiële tegenvaller Valerian and the City of a Thousand Planets zit nog vers in het geheugen van schrijver/regisseur Luc Besson en zijn onderneming EuropaCorp. Op kritisch gebied stelde het sciencefictionavontuur met Dane DeHaan en Cara Delevingne ook niet veel voor. Daarom is het ook niet zo gek dat Besson en co. weer een knaller in huis willen halen en druk werken aan een vervolg op het succesvolle Lucy. Maar vandaag is het nieuws uitgekomen dat Besson zich eerst op iets anders gaat storten: Anna.

Waar Anna over gaat is niet bekendgemaakt. We weten wel dat Besson het scenario in samenwerking met Lionsgate geschreven heeft. Zij zullen overigens de film distribueren die EuropaCorp wederom zal produceren. Variety is met het nieuws naar voren gekomen. Volgens hen zal Anna een spektakel worden, boordevol actie. Daarnaast hebben ze ook meteen vier namen gestrikt voor de hoofdrollen. We hebben het over niemand minder dan Helen Mirren, Luke Evans, Cillian Murphy en nieuwkomer Sasha Luss - een Russisch model. De productie van Anna gaat aanstaande november al van start.

Nadat de aandelen van EuropCorp kelderden, onthulde bedrijfsleider Marc Shmuger dat de onderneming zich enkel gaat concentreren op actiethrillers en kleinere sciencefictionfilms, zoals Taken, The Fifth Element en Léon: The Professional. Het is de bedoeling dat de budgetten ook niet meer stijgen als een raket. Kennelijk zullen de toekomstige projecten een prijskaartje krijgen van tussen de 25 en 35 miljoen dollar. Besson zal daarnaast meer bij de producties betrokken zijn, voornamelijk als creatieve input.



NieuwsFilm

meest populair