Ook Warner Bros. verbaasd over slechte opening 'Blade Runner 2049'

De studio had er veel meer van verwacht. Waar ging het dan mis?

De hype rond Blade Runner 2049 was groot. De ontvangst positief. Maar de box office niet zo goed als verwacht. Sterker nog, Warner Bros. schatte de uiteindelijke verdienste veel en veel te laag in. Gedacht werd dat de film in de Verenigde Staten 45 miljoen dollar zou verdienen in zijn openingsweekend, maar uiteindelijk was dat slechts 32 miljoen.

Dat is genoeg voor Warner Bros. landelijk distributievoorzitter Jeff Goldstein om toe te geven dat de studio verbaasd is. "We deden het goed in grote en opvallende markten. Alcon [Entertainment] en Denis [Villeneuve] hebben een buitengewone film gemaakt. Maar het publiek was smaller dan we verwacht hadden," aldus Goldstein.

De problemen schijnen te liggen in een aantal zaken: de speelduur (bijna drie uur), de geringe aantrekkingskracht voor een jong en vrouwelijk publiek (dat en masse weg bleef) en het feit dat de oorspronkelijke film het helemaal niet zo goed deed. Warner wilde de film vooral de markt in zetten als een blockbuster, maar de aantrekkingskracht was er dus niet naar.

Gelukkig voor Warner is de kans klein dat de film uiteindelijk flopt. Op moment van schrijven staat de film van Denis Villeneuve al op 81 miljoen dollar wereldwijd. Dat is op een budget van 150 miljoen dollar niet slecht, vooral niet na slechts één week in de bioscoop.

Heb jij Blade Runner 2049 al gezien? Zo ja, wat vond je er dan van? Mocht je niet willen gaan, horen we ook graag waarom!



NieuwsFilm

meest populair