Martin Scorsese levert felle kritiek op recensiesites

Martin Scorsese levert felle kritiek op recensiesites

Volg je hart, niet RottenTomatoes.

Er is de laatste tijd wat te doen geweest rond Rotten Tomatoes, Metacritic en Cinemascore. De sites zouden veel invloed hebben op de keuze van het gemiddelde publiek om een film in de bioscoop mee te pakken. Vandaag uit Martin Scorsese forse kritiek op de sites. Volgens Scorsese vormen ze een groot probleem voor films, die soms juist heel lang nodig hebben om te settelen en hun plek in onze collectieve gedachten te vinden.

"Goede films van echte filmmakers zijn niet bedoeld om ontcijferd, geconsumeerd of direct begrepen te worden. Ze zijn er zelfs niet om direct leuk gevonden te worden. Ze worden gewoon gemaakt omdat de man achter de camera ze moest maken. En zoals iedereen die bekend is met de geschiedenis van film, is er een lange lijst van titels - The Wizard of Oz, It's a Wonderful Life, Vertigo en Point Blank, om er maar een paar te noemen - die in eerste instantie bij release afgewezen werden door het publiek, maar later klassiekers werden. Tomatometer ratings en Cinemascore cijfers zullen snel genoeg verdwijnen. Wellicht worden ze dan vervangen door iets ergers," schrijft Scorsese in een ingezonden brief in The Hollywood Reporter.

De regisseur laat verder weten dat hij het stuk schreef naar aanleiding van de recensies van Darren Aronofskys mother! - die werd slecht ontvangen door het publiek, dat vervolgens door de negatieve reacties op sommige sites (overigens niet op RottenTomatoes) minder goed bezocht werd.

Waar Martin Scorsese vervolgens toe oproept, is om films een kans te geven en keuzes niet af te laten hangen van de score op sites. Ze verdienen wat hem betreft een kans.



NieuwsFilm

meest populair