Disney's 'Gigantic' wordt afgelast

Disney's 'Gigantic' wordt afgelast

Geen nieuwe versie van Jaap en de Bonenstaak van Disney meer.

Disney's Gigantic wordt afgelast. Het gebeurt zelden dat een grote filmstudio een groot project dat al zover in ontwikkeling was aflast, maar Walt Disney animation heeft het toch gedaan. Hun versie van het sprookje Jaap en de Bonenstaak (ook bekend als Sjaak of Sjakie en de Bonenstaak, Jaak in België) is niet meer onderweg naar een bioscoop bij jou in de buurt.

Het project werd voor het eerst in 2015 aangekondigd en kent al een lange, gecompliceerde geschiedenis met veel obstakels. De film begon ooit als 'Giants' in 2013. Nathan Greno (Rapunzel) was in eerste instantie de enige regisseur. Later werd Meg LeFauve, de schrijfster van Inside Out, bij het project gehaald als co-regisseur om de film te bewerken en nieuwe impuls te geven, maar ook met wat zij ervan maakte was Disnet niet tevreden.

De film had zich in Spanje moeten afspelen, tijdens de tijd van de ontdekkingsreizen, waarin de jonge Jaap/Sjaak/Jaak een wereld van reuzen boven de wolken ontdekt. In deze versie zou bevriend raken met een vrouwelijke reus genaamt Inma. De componisten van Frozen waren al met liedjes bezig voor de film.



NieuwsFilm

meest populair