Algemeen

Disney's 'Gigantic' wordt afgelast

Geen nieuwe versie van Jaap en de Bonenstaak van Disney meer.

door Kaj van Zoelen om 16:35 in Algemeen
Disney's Gigantic wordt afgelast. Het gebeurt zelden dat een grote filmstudio een groot project dat al zover in ontwikkeling was aflast, maar Walt Disney animation heeft het toch gedaan. Hun versie van het sprookje Jaap en de Bonenstaak (ook bekend als Sjaak of Sjakie en de Bonenstaak, Jaak in België) is niet meer onderweg naar een bioscoop bij jou in de buurt.

Het project werd voor het eerst in 2015 aangekondigd en kent al een lange, gecompliceerde geschiedenis met veel obstakels. De film begon ooit als 'Giants' in 2013. Nathan Greno (Rapunzel) was in eerste instantie de enige regisseur. Later werd Meg LeFauve, de schrijfster van Inside Out, bij het project gehaald als co-regisseur om de film te bewerken en nieuwe impuls te geven, maar ook met wat zij ervan maakte was Disnet niet tevreden.

De film had zich in Spanje moeten afspelen, tijdens de tijd van de ontdekkingsreizen, waarin de jonge Jaap/Sjaak/Jaak een wereld van reuzen boven de wolken ontdekt. In deze versie zou bevriend raken met een vrouwelijke reus genaamt Inma. De componisten van Frozen waren al met liedjes bezig voor de film.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Is me nou niet helemaal duidelijk waarom de film is afgelast...

Wel een beetje jammer. Nu komt er voorlopig dus geen originele walt Disney animation...

aspers

Avatar

Erg jammer. Keek hier naar uit. De eerste concepts hadden een mix tussen Frozen en Rapunzel... tja, dan ben ik verkocht.Benieuwd waar ze zijn vastgelopen en hoop dat ze wat materiaal vrijgeven. Wil wel zien hoe het er uiteindelijk uit had kunnen zien.

Ereptile

Avatar

Misschien te druk met Frozen 2 en andere projecten van series die al eerder succes hebben behaald voor Disney?

esteban

Avatar

De reden werd nochtans gecommuniceerd door Disney. In dit artikel is er echter niets over terug te vinden. Kort samengevat: Het lukte niet om het verhaal tot één vloeiend geheel te kneden en ook de relevantie bleek scheef te zitten. Dat was voor de wissel ook al een probleem.

In de plaats krijgen we de eerstvolgende (en origineel, geen sequel) titel die in ontwikkeling was, die release datum werd dus vervroegd. Welk project dit nu precies is, dat is nog niet bekend.

Kleintje 2

Avatar

Wat was nou eigenlijk de reden?

Da Villain

Avatar

En weer een originele film afgelast...
*zucht

jochemwijma

Avatar

Ik vind dit ook gewoon heel jammer. Het zag er goed uit, het is goed van Disney om met nieuwe dingen te komen en het is gewoon altijd een slecht teken als een fil mwordt afgelast. Laten we hopen dat Disney over een paar jaar denkt, het was zo'n goed idee, laten we het toch nog een keer proberen.

NieuwsFilm

meest populair