Algemeen

'Thor: Ragnarok' is langste Thor-film tot op heden

Dus toch geen 90 minuten!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 14:47 in Algemeen
Enige tijd terug ontstond er onduidelijkheid over de speelduur van de eerstvolgende film in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Thor: Ragnarok zou namelijk een zeer korte film worden met een speelduur van zo'n 90 minuten. De website van British Board of Film Classification publiceerde de werkelijke speelduur.

Volgens deze website zou de film van Taika Waititi 130 minuten en 21 seconden duren. En daarmee is het toch een vrij lange film geworden. Het is zelfs de langste van de drie Thor-films die tot op heden zijn opgeleverd.

Het eerste deel uit 2011 duurde zo'n uur en 55 minuten en Thor: The Dark World (2013) deed er een uur en 52 minuten over om compleet te zijn afgerond. De langst durende film in het MCU blijkt Captain America: Civil War te zijn, met 2 uur en 28 minuten.

Met helden en slechteriken als Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Hela (Cate Blanchett), Loki (Tom Hiddleston), Odin (Anthony Hopkins), Valkyrie (Tessa Thompson), Heimdall (Idris Elba) en Skurge (Karl Urban) zijn de 2 uur en 10 minuten van Ragnarok vanaf 26 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Lekker ben altijd benieuwd naar veel hulk op het scherm. Dus hoe langer die movie word hoe blijer we worden met ze alle

Decepticon

Avatar

Doet me goed om te lezen, niet dat ik de vorige Thor films kort vind duren of aanvoelen, maar als deze derde film ook de 3-story arc van Hulk introduceert en behandeld, dan ben je misschien iets met tijd nodig voor dit kosmische avontuur.

Nature

Avatar

De eerste 2 Thor films vind ik heel leuk, maar deze derde lijkt me een beetje flauw vanwege de humor ook. bvs vind ik een prima film maar zeker niet de beste batman film dat blijft Batman Begins. JL zal zeker vermakkelijk zijn en ziet er visueel toffer uit dan de nieuwe Thor, maar zal kwa verhaal niet veel soeps zijn.

Sunspot

Avatar

Mag ook wel bij een film als deze, sowieso veel karakters die moeten worden geintroduceerd.

Anderhalf uur is voor blockbuster sowieso te kort vind ik in de meeste gevallen.

Bij grote films wil ik juist dat het minimaal 2 uur duurt :)

Frietgezicht

Avatar

^ Lul je allemaal? Heb je ook nog een mening over Spice World en Mean Girls?

Ed Crane

Avatar

Oh valt nog mee dan van Thor2, ik had't gevoel dat 'ie 3 uur duurde.

benjamin

Avatar

Op zich wellicht een logische speelduur, maar ergens zou ik ook nog wel eens graag een wat kortere superheldenfilm (die het dus ook misschien wat kleiner houdt) willen zien.

Sunspot

Avatar

Haha.

Dit soort films moeten niet anderhalf uur lang zijn! Sowieso vind ik bij de meeste films anderhalf uur te weinig.

2,5 uur is wel max eigenlijk in het algemeen, maar er zijn uitzonderingen.

2 uur is gewoon goed voor de meeste grotere films

Ereptile

Avatar

Als een 2,5 uur film zo'n goed en meeslepend verhaal heeft dat het wel 1 uur lijkt, dan is het naar mijn mening een goede film. Meestal is er rondom de 2/3e van een film even een klein dipmomentje, maar daarna knalt de finale.

ThomasOMalley

Avatar

Nature "De eerste 2 Thor films vind ik heel leuk, maar deze derde lijkt me een beetje flauw vanwege de humor ook. bvs vind ik een prima film maar zeker niet de beste batman film dat blijft Batman Begins. JL zal zeker vermakkelijk zijn en ziet er visueel toffer uit dan de nieuwe Thor, maar zal kwa verhaal niet veel soeps zijn."
Nigga u high?

Frietgezicht

Avatar

Mijn bericht was voor Nature. Idd high ofzo

Sunspot

Avatar

Aha, oke, ja, dacht al...

nieuwslaatste nieuws

meest populair