Algemeen

'Thor: Ragnarok' regisseur cast Aziaten in Amerikaanse 'Akira' remake

Tenminste, als Taika Waititi ook werkelijk de film zal gaan maken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:51 in Algemeen
Regisseur, scriptschrijver en komiek Taika Waititi heeft het ver geschopt vanuit Nieuw-Zeeland. Zijn nieuwste film gaat deze maand met veel fanfare en financiële verwachtingen in premiére: Thor: Ragnarok. Dankzij zijn nieuwe faam wordt hij ook verbonden aan andere grote projecten in Hollywood. Eén daarvan is de Amerikaanse speelfilmremake van Akira, de dystopic sci-fi animatiefilm uit Japan uit 1988, gebaseerd op de gelijknamige manga-reeks.

De remake is al jaren in productie, en veel namen zijn er bij betrokken geweest of hebben juist geweigerd. Warner Brothers kocht de rechten al in 2002. Taika Waititi is al enige tijd in onderhandeling om het project over te nemen.

Eén van de zorgen van fans (en van Amerikaanse Aziaten waarschijnlijk) is of de nieuwe remake ook zo blank zou worden als de recent geflopte Ghost in the Shell, met Scarlett Johansson en meer castleden in de rollen van oorspronkelijk Japanse personages. Maar Taika Waititi zegt dat als hij de film zou gaan maken, hij die fout in ieder geval niet zal maken:

''Aziatische tieners zou voor mij de enige manier zijn om het te doen. En geen grote namen, maar onbekend talent. Ik zou dichter tegen de boeken aan willen zitten.''

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Dus tieners die er uitzien alsof ze uit India en Indonesië afkomstig zijn zijn ook welkom?

ridjieddo

Avatar

Zou het helemaal niet erg vinden als een blanke acteur de hoofdrolspeler zou zijn. GotS flopte niet door ScarJo maar omdat de film en het verhaal in zijn geheel gewoon volgens mainstream standaarden (voornamelijk in de VS) te weird was. Volgens mij vonden Japanners zelf het helemaal niet erg..

aintiastinker

Avatar

@Ed Crane in dat geval kan Ashton Kutcher wellicht auditie doen in zijn Popchips kostuum

ISIM

Avatar

Joshep Gordon Levitt had wel gekund.

Chrischzz

Avatar

Een studio gaat dat nooit willen.
Onbekende aziatische jongeren casten.

Er zal op zijn minst een grote A-acteur in moeten komen om zietjes te trekken.

ThomasOMalley

Avatar

Misschien dat Waititi kan bellen met Villeneuve voor wat tips & tricks. World building is een groot onderdeel van zo'n project.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik zie het al voor me, cgi, zoveeeeel cgi LoL

jimb

Avatar

moet zeggen dat ik Ghost in the Shell wel OK vond eigenlijk. Hoop gezeik daar, alleen de Amerikanen schijnen zich er druk om te maken.

Bij Death note vond ik het wel wat jammer, hadden ze beter andere characters van kunnen maken, omdat het veel verder van het orgineel af staat.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Misschien dat Waititi kan bellen met Villeneuve voor wat tips & tricks. World building is een groot onderdeel van zo'n project."
En waar denk waar Villeneuve zijn world building vandaan heeft gehaald. :P Ik denk eerder dat Waititi maar beter Ridley kan bellen. Wat Villeneuve alleen maar deed, is het uitbreiden van een bestaande Blade Runner wereld waar onze vriend Scott is meebegonnen.


ridjieddo "Zou het helemaal niet erg vinden als een blanke acteur de hoofdrolspeler zou zijn. GotS flopte niet door ScarJo maar omdat de film en het verhaal in zijn geheel gewoon volgens mainstream standaarden (voornamelijk in de VS) te weird was. Volgens mij vonden Japanners zelf het helemaal niet erg."
Klopt. Van Yahoo Movies Japan bleek dat de Japanners klachten hadden over Takeshi. Hij mompelt te veel en was slecht verstaanbaar voor de Japanners. Helaas was de Amerikaanse versie een dumbed down versie voor de Jappenners. Zoals je al eerder zei ridjieddo. Het was voor mainstream standaarden weer te weird. De meeste Japanners vonden ScarJo wel ok als The Major. Plus het wordt netjes uitgelegd dat ze Motoko is dankzij de link met Stand Alone Complex elementen.

ThomasOMalley

Avatar

@MoF
Aah jij hebt het over 80s Scott!
He's no longer with us, unfortunately.

nieuwslaatste nieuws

meest populair