'Thor: Ragnarok' regisseur cast Aziaten in Amerikaanse 'Akira' remake

'Thor: Ragnarok' regisseur cast Aziaten in Amerikaanse 'Akira' remake

Tenminste, als Taika Waititi ook werkelijk de film zal gaan maken.

Regisseur, scriptschrijver en komiek Taika Waititi heeft het ver geschopt vanuit Nieuw-Zeeland. Zijn nieuwste film gaat deze maand met veel fanfare en financiële verwachtingen in premiére: Thor: Ragnarok. Dankzij zijn nieuwe faam wordt hij ook verbonden aan andere grote projecten in Hollywood. Eén daarvan is de Amerikaanse speelfilmremake van Akira, de dystopic sci-fi animatiefilm uit Japan uit 1988, gebaseerd op de gelijknamige manga-reeks.

De remake is al jaren in productie, en veel namen zijn er bij betrokken geweest of hebben juist geweigerd. Warner Brothers kocht de rechten al in 2002. Taika Waititi is al enige tijd in onderhandeling om het project over te nemen.

Eén van de zorgen van fans (en van Amerikaanse Aziaten waarschijnlijk) is of de nieuwe remake ook zo blank zou worden als de recent geflopte Ghost in the Shell, met Scarlett Johansson en meer castleden in de rollen van oorspronkelijk Japanse personages. Maar Taika Waititi zegt dat als hij de film zou gaan maken, hij die fout in ieder geval niet zal maken:

''Aziatische tieners zou voor mij de enige manier zijn om het te doen. En geen grote namen, maar onbekend talent. Ik zou dichter tegen de boeken aan willen zitten.''



NieuwsFilm

meest populair