Algemeen

Kevin Feige belooft officiële tijdlijn 'Marvel Cinematic Universe'

'Spider-Man: Homecoming' zorgde voor flink wat verwarring onder de fans...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 16:17 in Algemeen
Met de release van Spider-Man: Homecoming zaaide Marvel veel verwarring onder haar fans, omdat de genoemde data in de film de tot op dat moment bekende tijdlijn flink door elkaar gooide. Reden genoeg voor Marvel Studios directeur Kevin Feige om binnenkort te komen met een officiële tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe ter opheldering.

In de openingsscène van Spider-Man: Homecoming hoe slechterik The Vulture betrokken is bij de opruimwerkzaamheden van de alieninvasie na het verwoestende gevecht in New York, zoals we zagen in Marvels The Avengers uit 2012. Vervolgens maken we een sprong in de tijd en komt er een titelkaart in beeld waarop staat '8 jaar later', ofwel het heden. Een eenvoudige rekensom leert dat Homecoming dan in 2020, dus in de toekomst, zou moeten plaatsvinden.

Óf de gebeurtenissen uit de eerste Avengers-film hebben nooit plaatsgevonden in 2012, zoals tot dan toe altijd werd gedacht. Diverse andere verwijzingen in die film, maar ook in andere films en series van Marvel, bevestigen die aanname eigenlijk ook. Met de komst van Spider-Man: Homecoming is er dus veel verwarring onder fans. Dit heeft zelfs geleid tot vele intensieve discussies op bekende fora als Reddit.

Maar wat is nou het antwoord? Wat is nou de precieze chronologische volgorde van films in het MCU? Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft ook lucht gekregen van de discussie en meldt in een recent interview dat de studio bezig is met een iniatief om de tijdlijn binnen het fictieve filmuniversum te verklaren.

Feige: "Al die discussies over onze tijdlijn hebben ons natuurlijk ook bereikt. Daarom zullen we binnenkort, maar ik weet nog niet precies wanneer, de juiste tijdlijn publiceren. Waarschijnlijk doen we dit middels een uitvouwbare kaart, maar ook dat is nog niet helemaal zeker."

De grote baas van het filmimperium weet ook dat het steeds lastiger wordt om een tijdlijn kloppend te maken en te houden bij een uitdijend universum. "We proberen datum- en tijdsvermeldingen in onze producties echt te beperken, omdat dat ons ook minder ruimte geeft." Verder zegt Feige dat het jaar waarin de film verschijnt niet per se gelijk is aan het jaar in de film.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Als ze 5 years later ofzo hadden geschreven was het volgens mij geen probleem geweest. Beetje stom foutje.

Zou Feige ook weleens in een kamerjassie hebben gewacht op Scarlett?

chazillionair28

Avatar

las van de week ergens dat infinity war 4 jaar later dan guardians of the galaxy 2 afspeelt. Dus dat betekend dat betekend dat de laats genoemde film ergens in 2014 vlak na de eerste deel van gotg heeft gespeeld en niet tegelijk loopt met thor ragnarok bijvoorbeeld.

benjamin

Avatar

Hij doet maar, maar ik snap echt niet dat dit soort details mensen kunnen bezighouden.

Master Of Films

Avatar

+1 benji. Waarom gaat hij die comicnerds hun zin. Dat tijdfoutje van Homecoming kwam ik wel honderden keren tegen op YT met dezelfde uitleg over de tijdlijn van The Avengers en Homecoming. Geef Sony lekker de schuld. Het is hun Spider-Man en ze willen ook meespelen in de MCU.

draganta

Avatar

Er is ook helemaal geen fout, Avengers is gewoon 2009 en niet 2012. Zelfs in Avengers is er een lijn 'Vorig jaar bla bla bla Thor een kleine stad verwoest. Thor 2008 dus Avengers 2009. 2009 plus 8 is 2017. Geen fout dus. Poste dit zeker al 50 keer op YouTube aan al die idioten.

Frietgezicht

Avatar

Mensen die het niet snappen gewoon ff naar mijn podcast luisteren morgen. In 159 minuten leg ik dit helemaal uit samen met Jop,de achterneef van Huub Stapel die verteld over de mooie carriere van zijn oom.

Ereptile

Avatar

Wat draganta zegt. Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Iron Man 2 en het eind van Captain America: The First Avenger speelde zich in redelijk korte tijd van elkaar af. Dus 2008/2009 is inderdaad de tijdlijn waarin The Avengers zich zou afspelen. Guardians of the Galaxy valt een beetje buiten dit alles.

Dr. Strange, The Winter Soldier, Ant-Man en Civil War vallen ook nog voor 2017 geloof ik.

GreenHornet

Avatar

ik zit niet echt in de comics, maar DC heeft verschillende Planeet Aarde, heeft Marvel dit ook?

draganta

Avatar

@GreenHornet

Ja Marvel heeft dit ook.

Artificialis

Avatar

Dat er zoveel continuïteitsproblemen zouden zijn is mij nauwelijks opgevallen. Ik kijk regelmatig alle films in volgorde terug en kan het tot nu toe prima volgen.

Bij X-Men zijn de continuïteitsproblemen groter en zelfs daar vind ik het allemaal nog goed te overzien. De mensen bij Marvel doen er goed aan om niet al het commentaar van fanboys serieus te nemen.

Ed Crane

Avatar

Ik luister gewoon die podcast effe.

nieuwslaatste nieuws

meest populair