Workaholic James Franco had last van midlifecrisis

De acteur moest niet alleen zijn agenda eens legen, maar ook zijn hoofd.

Acteur James Franco (Alien: Covenant, Sausage Party) is het afgelopen jaar door een behoorlijke midlifecrisis gegaan, zo vertelt hij in een openhartig interview met het tijdschrift EveningStandard. Franco vroeg zich vooral af of hij niet te veel hooi op zijn vork had genomen de afgelopen jaren en of hij nou eigenlijk tevreden was met zijn leven. De 39-jarige Franco: "Ik ben mezelf het afgelopen jaar behoorlijk tegengekomen. Ik denk dat men dat in de volksmond een midlifecrisis noemt?"

"Het is niet alsof ik impulsief een Ferrari heb gekocht of zoiets. Het ging mij meer over het herordenen van mijn leven en het bekijken wat wel of niet betekenisvol voor mij was. Ik stond bekend als de knaap die met heel veel verschillende dingen tegelijkertijd bezig was," vertelt Franco in het interview. De acteur, die ook actief is als poëet, fotograaf en filmdocent, lijdt een druk bestaan en dat heeft er flink ingehakt.

Volgens Franco had hij last van een behoorlijke 'werkverslaving' en had hij tientallen projecten op zijn agenda staan waar hij allemaal nog aan moest werken. Dat werd de Hollywoodster op een gegeven moment allemaal teveel. Franco: "Ik denk dat ik al door een hoop fases was gegaan die mensen in hun midlifecrisis ook ervaren. Dus voor mij was het meer een moment waarop ik besloot om een stap terug te doen om te bekijken waar ik nou voortaan daadwerkelijk mijn tijd aan wil besteden."

Gelukkig heeft de populaire acteur zichzelf die ruimte gegund en is hij nu weer klaar om te werken aan een gezonde toekomst voor zichzelf. Die volle agenda heeft ook nooit geleid tot betere presentaties, beaamt Franco nog. "Het was vooral een ontsnapping," aldus Franco.



NieuwsFilm

meest populair