Marvel-baas Kevin Feige over richting na Phase 3

Marvel-baas Kevin Feige over richting na Phase 3

Helemaal opnieuw beginnen is het sleutelwoord.

Marvel Studios lanceerde in 2008 met Iron Man een uiterst succesvolle filmreeks. Sindsdien wordt er gewerkt richting Avengers: Infinity War en het vervolg. In 2019 komt er dan ook na 22 films een einde aan het eerste uitgebreide verhaal van de studio. Tijdens een interview met Uproxx ging studiohoofd Kevin Feige in op wat de toekomst zal brengen.

"Waar we hierna heen gaan? Natuurlijk zijn er al plannen. Maar uiteindelijk komt het neer op het vertellen van goede verhalen," begon Feige. "Zoals het einde van de serie Star Trek: The Next Generation al zei: alle goede dingen komen ooit tot een einde. En dat is waarom ze zo speciaal zijn. Er is maar een bepaald aantal geweldige fictieve verhalen geweest in de geschiedenis. En dat wilden we met de eerste drie fases en 22 films. Hoe we opnieuw beginnen en waar we heen gaan, is een verhaal voor een andere keer."

Feige vertelde ditmaal dus dat men opnieuw wil beginnen, maar de vraag is nog altijd hoe dat dan precies zal gebeuren. Zo weten we immers dat er een Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt en een Spider-Man Homecoming 2. Daarmee borduurt Marvel ook gewoon voort op reeds gevestigde franchises. Wel weten we dat de meeste helden die we nu zien in Marvel-films, zoals Iron Man en Captain America, straks kleinere of zelfs helemaal geen rollen meer hebben.

Maar Feige vertelde dat de focus op dit moment volledig ligt op de laatste paar films van Phase 3. "Daar concentreren we ons op dit moment op. En we focussen ons erop om de 22-films durende reeks, het gedeelde fictieve narratief, op een bevredigende manier tot een conclusie te brengen."



NieuwsFilm

meest populair