Riz Ahmed wordt mogelijk een moderne 'Hamlet' voor Netflix

Riz Ahmed wordt mogelijk een moderne 'Hamlet' voor Netflix

To be or not to be...

William Shakespeare's wraaktragedie Hamlet, welke hij helemaal aan het begin van de 17e eeuw schreef, krijgt een nieuwe verfilming erbij. Deadline meldt dat Star Wars: Rogue One-acteur Riz Ahmed samen met zijn maat Mike Lesslie gesprekken met Netflix voert om de film van de grond te krijgen. Overigens krijgt deze een modern jasje.

In het originele verhaal is Hamlet de prins van Denemarken en de zoon van de pas overleden koning (ook Hamlet genaamd). De broer van de koning, Claudius, trouwt daarna met Hamlet's moeder. Later wordt Hamlet door de geest van zijn vader bezocht, die wraak op zijn broer eist. Deze zou achter zijn dood zitten. Hamlet gaat akkoord, al vertrouwt hij de geest niet helemaal. Uiteindelijk eindigt de taak in een tragedie.

De moderne versie van Hamlet moet in Londen plaatsvinden, tegen de achtergrond van economische en politieke onzekerheden. Thema's als familiebanden, eer, morele plicht en dynastieke corruptie komen aan de orde. Als de gesprekken positief verlopen treedt Netflix op als financier. Uiteraard verschijnt Hamlet dan via hun streamingdienst, al is er ook een kans dat de film een kleine release in de bioscoop krijgt.

Ahmed en Lesslie hebben nauw samengewerkt. De twee zaten eerder bij elkaar op school. Ahmed kennen we uit titels als Nightcrawler en Four Lions. Lesslie is daarnaast niet onbekend met Shakespeare-stukken. Eerder pende hij een adaptatie van Macbeth, degene waarin Michael Fassbender de hoofdrol vertolkte. De scenarist en Fassbender werkten nadien ook aan een andere film: het slecht ontvangen Assassins Creed.



NieuwsFilm

meest populair