Celebrity

Kristen Stewart: ''Seksuele intimidatie vindt dagelijks plaats in Hollywood''

Volgens de actrice is het heel wat erger dan wat de meeste mensen denken...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 14:53 in Celebrity
Heel Hollywood is nog steeds in rep en roer over het Harvey Weinstein schandaal, maar volgens Twilight-actrice Kristen Stewart gebeuren dergelijke dingen helaas heel wat vaker achter de schermen... De 27-jarige actrice zegt dat ze zelf ook al meerdere keren heeft moeten ingrijpen op filmsets vanwege seksuele intimidatie. Stewart benadrukte dat niet alleen bekendheden hier slachtoffer van zijn, maar ook de nodige vrouwen achter de schermen zoals visagisten en camera-assistentes.

''Het enige lichtpuntje dat ik in dit schandaal zie, is dat we het er nu eindelijk eens echt serieus over hebben. Ik bedoel, we praten hier al héél lang over maar het heeft nooit de headlines weten te halen, het was nooit 'erg' genoeg, maar nu wel. Het is misselijkmakend, als je weet hoe vaak zoiets plaats vindt. Het gaat gewoon meer dan eens zo van ''Je werkt voor ons, dus je bent van ons.'' Ik weet niet hoe vaak ik vrouwen heb moeten redden van hijgerige crew-leden. En als ik zeg gered dan heb ik ook echt moeten zeggen ''Stop daarmee eikel!''''


Helaas verandert dit allemaal niet zo veel. ''Ze voelen zich dan even beschaamd omdat iemand hen betrapt heeft'' gaat Stewart verder: ''Maar de dag erna begint het weer opnieuw. We moeten ons daarvan bewust zijn, dat die soort intimidatie vaker plaats vindt dan de meesten waarschijnlijk denken. We moeten alert zijn op zulk gedrag, op elk niveau in ons vak. Deze vrouwen wordt vaak de mond gesnoerd omdat ze bang zijn niet meer gevraagd te worden voor andere projecten''.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Dit is echt geen probleem speciaal voor vrouwen en/of Hollywood, denk ik. Het is volgens mij gewoon mensen in het algemeen die zich niet kunnen gedragen. Ikzelf ben bijna helemaal gestopt met me in het openbaar leven te begeven omdat overal waar ik kom vrouwen van alle leeftijden (én een verontrustend aantal mannen...) me ongevraagd gaan betasten, en dat dan vooral geconcentreerd op een bepaalde plek van mijn lichaam. Houdt het dan nooit op!

Wilskracht

Avatar

Dat er eindelijk serieus over gesproken wordt? Daar ben ik het niet mee eens. Er worden alleen maar viezeriken aangewezen en geshamed, maar er wordt niet gesproken over de wereld waarin dit plaatsvind. De Weinsteins van de wereld zijn ook enkel een product van hun maatschappij. Welke maatregelen worden getroffen die wereld te veranderen?

Artificialis

Avatar

Het zit nou eenmaal in het systeem van mannen om seksueel opgewonden te raken van vrouwen. Dat kunnen vrouwen heel vervelend vinden, maar daar valt weinig aan te doen. Als je een hongerige leeuw een stukje vlees voorhoudt kun je hem ook niet kwalijk nemen dat hij een hapje neemt.

SeanDeNiro

Avatar

Pff nu weten we het wel. Er is overal seksuele intimidatie en zeker in de showbusiness. Dat ze (op bijvoorbeeld Linkedin) wel ineens gebruik maken van hun seksualiteit doet er niet zo veel toe zeker?
Ik ben islam/vrouwengezwets/genderneutraal/geouwehoer wat niets met films te maken heeft-moe.

Frietgezicht

Avatar

Verkrachting, aanranding, dreigingen enz gaan te ver maar ik zie ook dingen voorbij komen dat een man gewoon laat merken meer te willen van een vrouw.
Dat lijkt ook al slecht...
Als ik iemand uit elkaar wil trekken moet ik toch ook hints geven.

Clinton is aardig geliefd in Amerika die ook na zijn presidentschap nog veel verdiend met speeches en onzin maar die heeft toch ook misbruik gebruikt van zijn positie of is het opeens goed als de vrouw er wel zin in heeft en hem ff lekker deep throat geeft. Maar als de vrouw er niet van gediend is dan is de man een badguy.. Hoe kom je daar vooraf achter als man?
En dan zie je Hilary haar gal spuwen over Weinstein.

Frietgezicht

Avatar

Ik ben blij dat de kat van Halle Berry dit allemaal niet meer mee hoeft te maken.

benjamin

Avatar

SeanDeNiro "Dat ze (op bijvoorbeeld Linkedin) wel ineens gebruik maken van hun seksualiteit doet er niet zo veel toe zeker?"
Inderdaad. Dat doet er helemaal niks toe.

Steve-O

Avatar

@artificialis: dat is nog steeds geen goed argument voor desbetreffende mannen om vrouwen zo te behandelen.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Ik ben blij dat de kat van Halle Berry dit allemaal niet meer mee hoeft te maken."
Dat is een hele opluchting voor dat beest.

Artificialis

Avatar

Steve-O:

dat is nog steeds geen goed argument voor desbetreffende mannen om vrouwen zo te behandelen.

Het is geen argument, het is een vaststelling van de werkelijkheid. En de ophef lijkt zich inmiddels te verplaatsen naar elke vorm van flirterige interactie die een man met een vrouw heeft. Succes met dat de wereld uit helpen.

ridjieddo

Avatar

Artificialis "Het is geen argument, het is een vaststelling van de werkelijkheid."
Het is een vaststelling van jouw werkelijkheid.
Artificialis "En de ophef lijkt zich inmiddels te verplaatsen naar elke vorm van flirterige interactie die een man met een vrouw heeft."
Een vrouw kan toch ook geen behoefte hebben aan flirterige interactie puur omdat mannen volgens jou seksueel opgewonden zijn en dat koste wat het kost moeten uiten?

akketa

Avatar

@Artificialis

Heb je een voorbeeld van een actrice die flirterig gedrag afkeurt? Tot nu toe ben ik alleen verhalen tegen gekomen waar het toch echt opdringerig werd.

Mooi dat vrouwen openlijk het willen vertellen, maar als we er écht werk van willen maken, dan hebben we namen nodig. Bjork praatte eromheen, Jennifer Lawrence en Reese Witherspoon noemen geen namen. Zonder namen kan er geen schoon schip gemaakt worden. Bij Witherspoon was het al 20 jaar geleden.
Al moet 80% van Hollywood op het schavot, dat is de enige manier om nu verder te gaan. De eerste stap is gezet, nu verder en dat is met namen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair