Naomi Watts versus verborgen kwelgeest in 'The Wolf Hour'

Naomi Watts versus verborgen kwelgeest in 'The Wolf Hour'

De zomer van Son of Sam wordt angstaanjagender.

Het nieuws is uitgekomen dat The Glass Castle-actrice Naomi Watts haar krabbel gezet heeft voor een psychologische thriller. Deze draagt de naam The Wolf Hour en speelt zich af in de jaren 70. Om precies te zijn tussen de zomers van 1976 en 1977, toen seriemoordenaar David Berkowitz de straten van New York onveilig maakte als Son of Sam. Spike Lee heeft er overigens eerder een film over gemaakt: Summer of Sam.

De synopsis van The Wolf Hour gaat als volgt. June Leigh was een cultureel icoon en activiste in de jaren 60, nu is ze echter van haar voetstuk gevallen en een schim van haar vroegere ik. June zal echter haar demonen moeten confronteren wanneer een mysterieuze persoon haar zwakheden begint uit te buiten.

De belager zal vermoedelijk een ander zijn, aangezien June Leigh niet in de geschiedenis van Berkowitz voorkomt. Wie tevens niet bekend is met zijn rampage: Berkowitz schoot in een periode van een jaar zes mensen dood en verwondde een aantal anderen. Omdat de slachtoffers toenamen, startte de New Yorkse politie een klopjacht.

De pers smulde ervan en Berkowitz ging hierop in door brieven openbaar te maken waarin hij toekomstige aanslagen aankondigde en de politie tartte. Begin augustus 1977 werd Berkowitz gearresteerd en biechtte zijn daden op, welke hij uitvoerde in opdracht van de hond van zijn buurman. Kennelijk was de viervoeter een demonische manifestatie.

The Wolf Hour wordt geregisseerd door Alistair Banks Griffin. Hij zal filmen naar zijn eigen scenario. De thriller wordt zijn tweede film. Daarvoor heeft hij twee shorts afgerond, enkele jaren geleden. Het project krijgt steun van het Sundance Institute Feature Film Programma. De kosten worden opgehoest door Bradley Pilz Productions. Het is niet bekend wanneer The Wolf Hour opgenomen wordt.



NieuwsFilm

meest populair