Harrelson schittert in een fascinerend onevenwichtig vader-dochterverhaal over verantwoordelijkheid, misbruik en liefde.
play

6,5 details

  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Rex en Rose Mary Walls hadden vier kinderen. In het begin leefden ze als nomaden en trokken door dorpjes en kampeerden in de bergen in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Rex was een charismatische, briljante man die in nuchtere buien zijn kinderen deed lesgeven en hen leerde om te houden van alle facetten van het leven zonder enige angst. Rose Mary, die houdt van schrijven en schilderen, keek echter niet veel om naar de kinderen. Toen hun geld na een aantal jaren opraakte, verhuisden de Walls naar een klein mijnwerkersdorp waar het gezin al snel vervalt in allerlei crimineel gedrag en moet zien te overleven onder de meest erbarmelijke omstandigheden.

Regie
Destin Cretton
Cast
Woody Harrelson, Naomi Watts, Brie Larson, Joe Pingue, Sarah Snook, Nathaly Thibault, Max Greenfield, Andrew Shaver, Brigette Lundy-Paine, Ella Anderson, Allana Bale, Charlie Shotwell, Shree Crooks, Iain Armitage, Sadie Sink.
Release
11.08.2017
Release NL
19.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Destin Daniel Cretton | Cast: Brie Larson (Jeannette), Woody Harrelson (Rex), Naomi Watts (Rose Mary), Ella Anderson (Young Jeannette), Chandler Head (Youngest Jeannette), Max Greenfield (David), Josh Caras (Brian), Charlie Shotwell (Young Brian), Iain Armitage (Youngest Brian), Sarah Snook (Lori), Sadie Sink (Young Lori), Olivia Kate Rice (Youngest Lori), Brigette Lundy-Paine (Maureen), Shree Crooks (Young Maureen), Eden Grace Redfield (Youngest Maureen), Robin Bartlett (Erma) | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2017

Hoe ga je om met ouders die ondanks hun intelligentie, liefde en allerbeste intenties jouw leven alsmaar een hel maken? The Glass Castle heeft geen perfect antwoord. Toch proberen de filmmakers deze complexe emoties een plek te geven door de duistere roman van Jeannette Walls om te toveren tot een soort charmant drama. Het resulteert in een bijzonder verhaal vol dromerige ouders, mishandelde kinderen en een complexe familieband die wisselt tussen vrolijk en verschrikkelijk. Ondanks sterke thema's, mooie scènes en sterk acteerwerk - voornamelijk van Woody Harrelson - ontpopt The Glass Castle zich nooit tot een overdonderende film.

Een opgetutte, oudere versie van Jeannette spot vanuit een taxi haar vader Rex, zwervend op de straten van New York. Ze blikt terug op een avontuurlijk leven: een familie die van het land leeft, haar vader die hen lesgeeft onder de sterrenhemel en die droomt over het bouwen van hun eigen paleisje gemaakt van glas en zonnepanelen. Ze hekelen kapitalisme, het schoolsysteem en de beschaving in zijn algemeenheid. Het begint allemaal lieflijk, maar gaandeweg glippen steeds meer destructieve elementen binnen. Een jonge Jeannette brandt zich aan een gasstel nadat haar moeder weigert een paar hotdogs voor haar op te warmen. In plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor de enorme brandwond die het meisje nu draagt, probeert Rex haar wijs te maken dat Jeannette 'fire in her belly' heeft en bijzonder is.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Glass Castle Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Glass Castle

acties