Celebrity

Guillermo del Toro neemt het op voor zwijgende Quentin Tarantino

Had de regisseur van 'Pulp Fuction' de seksuele praktijken van Harvey Weinstein eerder moeten onthullen?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 08:00 in Celebrity
De heksenjacht tegen filmproducent Harvey Weinstein woedt verder en dat zal nog wel even doorgaan. Ondertussen zijn niet alleen actrices naar voren gekomen met beschuldigingen over seksuele intimidatie, misbruik en aanrandingen. Ook acteurs en bovenal filmmakers zoals Quentin Tarantino hebben onthuld af te weten van Weinstein's akelige acties. De regisseur van Reservoir Dogs heeft het momenteel niet makkelijk, omdat hij net als Weinstein in een doelwit veranderd is. Dit, omdat hij veel te lang gewacht zou hebben met zijn verhaal. Kennelijk wist de 54-jarige regisseur al heel lang af van Weinstein's praktijken.

Hoewel Tarantino vertelde dat hij had moeten ingrijpen, deed hij dat dus niet. Bij velen is dat in het verkeerde keelgat geschoten. Er is echter één collega die het voor hem heeft opgenomen: Guillermo del Toro. De Mexicaanse filmmaker was in Beverly Hills toen hij door een cameraman van roddelwebsite TMZ gevraagd werd of Tarantino te lang aarzelde.

Del Toro antwoordde als volgt: "Ik geloof niet dat hij terughoudend was. Hij heeft het gemeld. De manier waarop hij ervoor uitkwam was - ga ik vanuit - een plicht. En bovenal denk ik niet dat hij de bal doorspeelt. Ik vind dat best wel moedig." Volgens de maker van Pacific Rim is er maar één reden waarom Tarantino het uitstelde. "Hun vriendschap. En hij moest zijn eigen emoties verwerken. Zelf heb ik geen relatie met de Weinstein's. Hij wel. En die relatie is ouder dan twee decennia."

Mensen zijn verdeeld over Tarantino's onthulling. Of hij is inderdaad moedig zoals del Toro vermeldt, of hij probeert zijn eigen hachje te redden nu Weinstein en iedereen die met hem heeft samengewerkt onder een vergrootglas gelegd wordt. Per slot van rekening is Tarantino één van de weinigen die niet enkel van de verhalen heeft gehoord via andere mensen in de filmindustrie. Harvey Weinstein zou het in hoogst eigen persoon aan hem hebben verteld.

Een andere regisseur denkt er echter niet aan om voor Tarantino te vechten: Judd Apatow. Via Twitter vertelde hij dikwijls dat Weinstein een griezel is en dat zijn bedrijf geëlimineerd moet worden. Één van zijn jongere berichten is op Tarantino gericht: "Hij wist genoeg sinds Clinton president was en MC Hammer miljoenen platen verkocht. Dat zijn vele vergane jaren om de confrontatie met een vriend niet aan te gaan."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pine castle

Avatar

Tarantino heeft z'n bek gehouden, net zo goed als de actrices die het first hand hebben meegemaakt. Zij krijgen de stempel "slachtoffer", maar Tarantino is een lul. Scheve verhoudingen.

Dit soort misbruik gebeurd overal in elke sector. Nu is het een trend, compleet met hashtags #metoo en #ihave. Ik geef het tops 2 maanden voor ook deze hype weer voorbij is en de media en social media gal spuwers iets anders vinden om over te zeiken. Daarna is het business as usual; mensen die voor deze trend viezeriken waren en zich nu niet uitspreken zullen na deze hype nog steeds viezeriken zijn en vieze dingen doen.

Master Of Films

Avatar

Speaking of misbruik. Ik las laatst over Evilore van NeoGaf. Ook hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Echter nu komen de verhalen dat hij slechts gefilrt heeft, en wat schunnig deed tegen een vrouw tijdens een feestje. M.a.w. hij heeft gewoon blauwtjes opgelopen. Toch wordt hij nu aan de schandpaal gelegd. Waar ligt de grens eigenlijk.

McGraig

Avatar

Als je zoiets weet dan kun je onmogelijk vrienden blijven de dader lijkt. Dat hij er nu voor uit komt is beter dan helemaal niet en hij weet vast dat het niet best is voor zijn imago. Had hij het eerder gedaan was er misschien wel minder ellende van gekomen. Nu heeft een verhaal altijd twee kanten. Als hij er meteen mee naar buiten gekomen was had wellicht niemand hem geloofd en hadden de slachtoffers gezwegen uit schaamte. Het ligt niet altijd even simpel

meanrat

Avatar

Pine Castle:

Tarantino heeft z'n bek gehouden, net zo goed als de actrices die het first hand hebben meegemaakt. Zij krijgen de stempel "slachtoffer", maar Tarantino is een lul. Scheve verhoudingen.


Wow. Tarantino in hetzelfde rijtje plaatsen als de slachtoffers van Weinstein? En 'slachtoffer' tussen haakjes plaatsen? Wat voor scheef beeld heb jij? Die vrouwen werden natuurlijk enorm onder druk gezet het niet te vertellen. Dat het hun carriere en heel hun leven zou schaden als ze dat wel zouden doen. En dan heb je natuurlijk ook nog de schaamte die je hebt als je slachtoffer bent van zoiets vreselijks. Kom daar maar eens overheen. Moedig van al die vrouwen die nu onthullen hoe Weinstein was.

Of Tarantino daarmee wel of geen lul is weet ik niet zeker. Het kan zijn dat hij zelf ook geworsteld heeft omdat de Weinsteins zijn vrienden waren. Maar persoonlijk geloof ik daar geen bal van. Het was meer om zijn eigen carriere te redden. Hij wist al decennia lang dat Weinstein niet zuiver was, dus hij heeft nu niet iets om te verwerken. Hij heeft er mee leren leven en gekozen om ermee te leven. Dat hij er nu voor uit komt is volgens mij puur om mee te gaan met de stroming. Hij had het eerder moeten melden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair