Josh Brolin noemt overlijden van 'Deadpool 2'-stuntvrouw een bizar ongeluk

De Afro-Amerikaanse Joi 'S.J.' Harris verloor de controle over de motor waarop ze reed.

Toen de opnames van Deadpool 2 een kleine twee maanden aan de gang waren, kwam stuntvrouw Joi 'S.J.' Harris om het leven na een motorongeluk. Vele negatieve verhalen gaan hierover rond. Harris mocht dan wel een professionele coureur zijn, maar in het stuntcircuit was ze nieuw. Overigens was ze nog maar een week werkzaam op de set en moest ze de stunt in Vancouver uitvoeren zonder helm.

Hoe het ook zij, hoofdrolspeler Josh Brolin vertelde in een interview (ter promotie van zijn nieuwste film Only the Brave) dat het uiteraard een tragische gebeurtenis is. "Het was echt een bizar ongeluk. Die vrouw was een fantastische vrouw. Het was niet eens een stunt, het was een bizar ongeluk. Wat er gebeurde was verschrikkelijk. Was het een snelle beslissing van haar om de motor te redden? Of om iets anders? Je kan het op allerlei manieren zien, maar er gebeuren dingen die gewoon tragisch zijn."

Voor de stunt, die Harris eerder al vier keer succesvol had voltooid, moest ze van een schans afgaan. Volgens ooggetuigen gaf ze echter extra gas en verloor de macht over de motor. Daaropvolgend knalde ze met heftige snelheid tegen de glazen buitenkant van de Shaw Tower. Harris was volgens de makers de perfecte kandidate vanwege haar huidskleur, welke het beste overeenkwam met actrice Zazie Beetz. Laatstgenoemde speelt in de komische actiefilm de mutant Domino, die in de scène eveneens geen helm draagt. In de stripboeken heeft de mutant een speciale gave die ervoor zorgt dat het geluk altijd aan haar kant staat.



NieuwsFilm

meest populair