Actrices beschuldigen oud-president Bush van seksuele intimidatie

Actrices beschuldigen oud-president Bush van seksuele intimidatie

De 93-jarige oud-president van Amerika schijnt ook zijn handen niet thuis te kunnen houden.

George H.W. Bush, oud-president van de Verenigde Staten, wordt door actrice Heather Lind (Demolition, Mistress America) beschuldigd van seksuele intimidatie. De oude Bush zou Lind vier jaar geleden vanachter hebben gepakt tijdens een fotomoment ter promotie van de AMC-serie Turn: Washington's Spies. Acteur Kevin McNally (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, The Man Who Knew Infinity) was ook bij dat moment en bevestigt het verhaal van Lind.

Eerder deze week schreef Lind een bericht op Instagram waarin zij haar verhaal doet. Tijdens een promotiemoment voor haar televisieserie Turn: Washington's Spies was ook George H.W. Bush, de 41e president van de Verenigde Staten, te gast. Toen er een groepsfoto gemaakt moest worden, schijnt de voormalig president de actrice ongewenst te hebben betast. Bush en Lind hadden elkaar geeneens de hand geschud tijdens hun ontmoeting, aangezien de 93-jarige Bush hele andere plannen had.

"Bush kneep in mijn achterwerk vanuit zijn rolstoel," vertelt de 34-jarige Lind. "Zijn vrouw Barbara Bush stond naast hem en keek erop toe." Volgens de actrice zou Barbara Bush met haar ogen hebben gerold toen ze haar mans hand naar de billen van Lind zag gaan. "Niet alweer", zou ze daarbij hebben gezegd. Ook zou Bush nog een paar smerige grappen hebben gemaakt richting Lind tijdens het poseren.

Acteur Kevin McNally bevestigt op Twitter het verhaal van Lind. Ook Alexander Rose, een scriptschrijver die meewerkte aan Washington's Spies, zag de handtastelijke Bush zijn wandaad begaan. Inmiddels heeft de oud-president in een korte verklaring gereageerd op alle ophef die rondom hem is ontstaan. Bush: "Ik zou nooit iemand opzettelijk pijn willen doen. Het spijt me oprecht dat mevrouw Lind zich beledigd voelt door mijn grappen."

Opmerkelijk is dat Bush de aantijgingen aan zijn adres niet ontkend. Bush lijkt de volgende man uit elitair Amerika te zijn die aan de publieke schandpaal wordt genageld. Vanmiddag kwam ook nog eens een tweede verhaal naar buiten waarin de voormalig president wederom wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Ook de relatief onbekende actrice Jordana Grolnick zou 'een tik op haar kont' hebben gehad van Bush. Dat gebeurde na een uitvoering van de voorstelling Hunchback of Notre Dame waarin zij speelde. Op die beschuldigingen heeft Bush nog niet gereageerd.



NieuwsFilm

meest populair