Stervende Tom Hanks bouwt een robot in sciencefictionfilm 'BIOS'

Stervende Tom Hanks bouwt een robot in sciencefictionfilm 'BIOS'

De film wordt gemaakt door Miguel Sapochnik (Repo Men).

Eigenlijk heeft hij al een hoop werk op de agenda staan, maar Tom Hanks heeft er deze week een sciencefictionfilm aan toegevoegd. We hebben het over BIOS, welke geschreven is door het tweetal Craig Luck en Ivor Powell. In de film zal de acteur een wetenschapper spelen, de hoofdrol wordt door 'iets' anders vertolkt. Miguel Sapochnik neemt de regie onder handen.

BIOS volgt een robot die op een post-apocalyptische Aarde woont. De machine is ontwikkeld om de hond van zijn stervende maker te beschermen. Tijdens hun avontuur leert de robot o.a. over liefde, vriendschap en de betekenis van het menselijke leven.

Volgens Variety wordt filmmaker Robert Zemeckis één van de producenten. Ondernemingen zoals Studio 8, Legendary Entertainment en Warner Bros. willen ook meedoen, al oogt het ernaar uit dat Amblin Entertainment (Jurassic World: Fallen Kingdom) de grootste kanshebber is. De opnames moeten van start gaan in het eerste kwartaal van 2018, wanneer Hanks tijd heeft.

Regisseur Miguel Sapochnik leverde zeven jaar geleden Repo Men af, daarna werkte hij vooral veel aan series zoals House M.D., Fringe, Banshee en Game of Thrones. Met de laatstgenoemde productie van HBO sleepte Sapochnik een Emmy binnen voor de gewelddadige, 59ste aflevering Battle of the Bastards.



NieuwsFilm

meest populair