Gerucht: Opnames 'Solo: A Star Wars Story' bijna compleet opnieuw

Gerucht: Opnames 'Solo: A Star Wars Story' bijna compleet opnieuw

Ron Howard pakt de reshoots groots aan.

Waar de opnames van de Star Wars-sagafilm Star Wars: The Last Jedi enorm soepel zijn verlopen, heeft Lucasfilm het met de opnames voor de spin-off Solo: A Star Wars Story een stuk moeilijker. Zo werden de regisseurs van de film gehaald en nu blijkt dat de nieuwe regisseur de film mogelijk bijna opnieuw heeft opgenomen, tegen dubbele kosten.

Nadat Phil Lord en Christopher Miller van Solo waren gehaald, nam Ron Howard het stokje over. Destijds werd gezegd dat de reeds geschoten beelden "erg bruikbaar" waren. Star Wars News Net meldt nu dat hun bronnen aangeven dat Howard "bijna alles" van Solo opnieuw heeft opgenomen, tegen "twee keer het budget".

Voor maar liefst 80% zouden er reshoots hebben plaatsgevonden en dat is uiteraard intensief te noemen. Zeker omdat Lord en Miller een paar weken waren verwijderd van de afronding van de productiefase.

Met geschatte productiebudgetten van $245 miljoen voor Star Wars: The Force Awakens (2015) en $200 miljoen Rogue One: A Star Wars Story (2016) is het interessant om te zien om op welke budget Solo uit gaat komen.



NieuwsFilm

meest populair