Celebrity

Kevin Spacey uit de kast na beschuldiging aanranding van een minderjarige

Gaat dit invloed hebben op de carrière van de succesvolle acteur?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 09:21 in Celebrity
Kevin Spacey behoort al decennia lang tot de bekendste en meest geliefde acteurs in Hollywood; zo won hij bijvoorbeeld een Academy Award voor beste mannelijke bijrol in The Usual Suspects en de Oscar voor Beste Acteur in American Beauty. Ook dit jaar wist hij weer hoge ogen te gooien met de film Baby Driver en met het vierde seizoen van de populaire serie House of Cards. Toch zou het kunnen dat zijn glansrijke carrière nu wat aan glans gaat verliezen...

Spacey is namelijk aangeklaagd door acteur Anthony Rapp, die beweert dat Spacey tijdens een feestje in 1986 bovenop hem is geklommen. Maar het is vooral het grote leeftijdsverschil dat shockeert; Spacey was destijds 26, terwijl Rapp toen pas 14 was. In een uitgebreid interview legt Rapp uit hoe het allemaal gegaan is: ''Toen alle andere gasten vertrokken waren, tilde Spacey me op zoals een bruidegom dat met zijn bruid doet, bracht me naar zijn kamer en legde me op het bed. Vervolgens klom hij bovenop me, op een niet mis te verstane manier. Het was duidelijk dat hij me probeerde te verleiden. Mijn maag draait er nog steeds van om als ik eraan terug denk''.

Rapp heeft zich er nooit geheel overheen kunnen zetten en heeft het lastig gevonden dit jarenlang voor zich te houden: ''Ik heb het altijd al willen vertellen; ik wilde van de daken schreeuwen dat die man de boel voor de gek houdt, maar ik durfde het nooit. Maar nu wil ik een licht laten schijnen op het gedrag van zulke personen, dat jarenlang kon plaatsvinden omdat heel veel mensen, onder wie ikzelf ook, hun mond hebben gehouden. Dat wil ik niet meer. Ik heb dankzij de vele dappere mannen en vrouwen die recentelijk naar buiten traden eindelijk genoeg moed gevonden om het erover te kunnen hebben. Ik hoop dat ik op deze manier een verschil kan maken, zoals zij dat ook voor mij hebben gedaan''.

Spacey liet snel erna van zich horen in een bericht op zijn twitter-pagina: ''Ik heb veel respect en bewondering voor Anthony Rapp als acteur. Ik ben diep gechoqueerd door zijn verhaal. Ik zweer dat ik me dit helemaal niet kan herinneren, het zou dan ook al meer dan 30 jaar geleden gebeurd zijn. Maar als het echt zo is gegaan als hij het beschrijft, moet ik me ervoor verontschuldigen. Ik moet echt teveel op hebben gehad om zoiets gedaan te kunnen hebben en het spijt me verschrikkelijk als Rapp zich hierdoor al jarenlang slecht voelt. Dit verhaal heeft me wel de moed gegeven om het over iets anders te hebben in mijn leven. Ik weet dat er al lang en veel verhalen rond zijn gegaan over mijn seksuele geaardheid en daar ben ik altijd heel geheimzinnig over geweest. Mijn dierbaren weten dat ik de nodige relaties heb gehad, met mannen en vrouwen. Ik heb liefdevolle en romantische relaties gehad met mannen heel mijn leven lang en voortaan zal ik openlijk door het leven gaan als een homoseksuele man. Ik wil hier eindelijk open en eerlijk over zijn, en dat begint met het onderzoeken van mijn eigen gedrag''.

Toch is de reactie van Spacey bij heel wat andere bekendheden in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden het namelijk onvergeeflijk dat hij zich nu ik een keer schuilt achter zijn homoseksualiteit. Anderen zeggen weer dat hij niet het verschil weet tussen homoseksualiteit en pedofilie. Hier een paar tweets van enkele celebrities die walgen van Spacey's gedrag:

Rose McGowan (een van de vele actrices die door Harvey Weinstein zou zijn misbruikt) zei: ''De media moet gefocust blijven op het onderwerp en dat is Anthony Rapp, wie hier het slachtoffer is. Het wordt tijd om afscheid te nemen van Kevin Spacey''.

Schrijver Dan Savage zei: ''Kevin Spacey's bericht is schandalig; het feit dat hij dronken was maakt dit niet acceptabel. Er is geen enkel excuses dat het aanranden van een tiener goed kan praten''.

Cameron Esposito: ''Ik wil even duidelijk maken het feit dat hij homoseksueel is niks te maken heeft met het achter minderjarigen aanzitten''.

Guy Branum: ''Het is wel de beste manier om nu uit de kast te komen, om dat als rookgordijn te gebruiken en mensen zo af te leiden van het echte onderwerp en dat is het feit dat je een kind probeerde te molesteren''.

Michael Knowles: ''Het heeft maar liefst 58 jaar geduurd voordat Kevin Spacy zijn 'gay out of jail free card' besloot te gebruiken...''

Er zijn nog héél wat meer reacties, die hier zijn te lezen. Er zal hier hoogstwaarschijnlijk nog wel meer over naar buiten komen, aangezien het onwaarschijnlijk lijkt dat Spacey hier zomaar mee wegkomt. Ook is de kans groot dat er in de volgende weken nog wat namen genoemd gaan worden, nu dat de beerput is opengetrokken...

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Oh gelukkig. Frietgezicht begon zich zorgen te maken of we überhaupt iets van Spacey mee kregen op deze site.
Anyway ik ben het eens met Billy Eichner die het volgende schreef op Twitter.

Kevin Spacey heeft zojuist iets uitgevonden dat nog niet eerder bestond: een slecht moment om uit de kast te komen


Overgens h ij mag dan wel een (beetje) fout zijn geweest in zijn privéleven, toch vind ik Kevin Spacey wel 1 van de betere acteurs. Films als Se7en en The Usual Suspects werkten uitstekend dankzij het geweldige acteerwerk van deze man. Dat zijn slechts 2 voorbeelden.

Robbepost

Avatar

Klopt MOF erg goede acteur. Ook in The Negotiator vind ik hem erg goed.

Schandalig wel wat hij blijkbaar gedaan heeft. Als ik de baas van Netflix was zou ik stoppen met House of Cards. Wellicht een spin off zonder Spacey. Of is dat ook niet meer actueel ;)

Chris23

Avatar

Is Andy Signore (honest trailers/moviefights) ook nog voorbij gekomen in nieuws of comments?

chefry1983

Avatar

Wie is de volgende die word aangeklaagd? De ene na de andere word aangeklaagd en/of gaat scheiden na een affaire.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Is Andy Signore (honest trailers/moviefights) ook nog voorbij gekomen in nieuws of comments?"
Wel in de comments, maar niet in het nieuws bij FT.

Decepticon

Avatar

Oeh jongens, de beerput gaat echt open. Afwachten wat deze beschuldigingen aan Spacey teweeg brengen voor deze zeer geliefde acteur.
Maar lijkt me einde carrière voor Spacey.

benjamin

Avatar

Normaal zou hij ook binnenkort een Internationale Emmy als carrièreprijs krijgen maar dat gaat gezien de recente ontwikkelingen dus niet meer door.

Frietgezicht

Avatar

Echt he MOF,vers van de pers dit nieuws haha.

Ik zal toch voortaan anders naar Spacey kijken in films nu ik weet dat hij homo is.

Dit is ook niet eens meer aanranding,die jongen kon gewoon weglopen. Praat het moment zelf niet goed maar na 30 jaar moet zoiets dan klaar zijn.
Elk tikje tegen de billen of elke flirt komt nu naar buiten.

In Nederland heb je ook al zo'n mafkees met die Jelle Korstius die op 24 jarige leeftijd seks heeft met een 25 jarige en het 15 jaar later ofzo opeens drogeren en verkrachting noemt. Ja ja..

Frietgezicht

Avatar

Ben ik trouwens een beetje slecht als ik stiekem hoop dat Michael Bay in zijn kamerjas met zijn leuter die eruit hangt Megan Fox ooit opgewacht heeft en toen ze niet wilde haar niet in Transformers 3 liet meedoen.
Dan blijft ons voortaan die Transformers zooi bespaard.

MovieWanker

Avatar

Ik heb altijd "geweten" dat hij homo is, komt voor mij totaal niet als een verrassing. Ik zag dat gewoon schijnbaar.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Oeh jongens, de beerput gaat echt open."
Over beerput gesproken. Broer van Spacey klapt uit de school over het verleden van Spacey en zichzelf.

Randall Fowler (62), de oudere broer van de van seksueel misbruik verdachte acteur Kevin Spacey, heeft verklaard dat hun vader Thomas Geoffrey Fowler een nazi was die jarenlang zijn eigen zoon seksueel misbruikt heeft. „Het was een vreselijke thuissituatie, een hel. Kevin probeerde altijd te negeren wat er allemaal speelde.”

Prince John

Avatar

Zijn Emmy wordt inderdaad ingetrokken en ook lijkt het erop dat hij een paar filmrollen zal verliezen in toekomstige projecten (o. a. Gore en HoC) ... Mocht het waar zijn dan is dit natuurlijk allemaal logisch maar vind het toch jammer, het is een geweldige acteur en zag hem altijd graag. Vraag me af hoe dit allemaal verder gaat...

eltorro

Avatar

@Frietgezicht: Ik zou het eerder jammer noemen dat dit invloed heeft op films en series. Het lijkt me dat die eerder beoordeelt moeten worden op hun kwaliteit.

John Wayne

Avatar

Dit is een belachelijke heksenjacht. Het is natuurlijk fout als het werkelijk waar is dat Spacey een 14-jarige jongen heeft willen aanranden. Maar ik vind het ook fout om iemand 30 jaar na dato via sociale media te beschuldigen en in feite ook te veroordelen. Dit heeft voor Spacey heel harde gevolgen, zowel op menselijk vlak maar ook voor zijn verdere carrière.
Ik geef toe dat Spacey niet erg handig reageert door in hetzelfde bericht dat hij zich verontschuldigt, uit de kast te komen, waardoor er een vreemde link ontstaat.
Maar goed, ik ben benieuwd wie de volgende is die gebrandmerkt wordt op de sociale media voor iets wat reeds, strafrechtelijk gezien, verjaard is.

Frietgezicht

Avatar

@ Eltorro, daar heb je op zich gelijk in maar ik denk dat het per geval verschilt of je gewoon naar de kwaliteit kijkt.

Kunnen mensen nog naar zo'n gezellige vriendelijke The Cosby Show kijken wetende dat die vent zo ontzettend anders in elkaar zit?
Daarbij moet ik ook zeggen dat als iemand uberhaubt vrijwillig The Cosby Show gaat kijken(ook voor het bekend werd) die persoon hulp nodig heeft van professionele instanties.

Films met Spacey enz kan ik naar kijken,ik vind dit geen groot drama.
Zijn karakter in Seven vond ik uberhaubt al gay overkomen achterin die auto en ik vertrouw hem niet alleen in een kamertje met Baby Driver maar dat is toch een kutfilm.
Voor de rest blijft Spacey top en net als ik bijv altijd zal genieten van alles rond Gibson.
Met alles wat er gebeurd was alles rond Gibson bijv niet eens zo bijzonder meer en met een artikel over Leathal Weapon 5 heeft ook niemand het meer over zijn verleden.

Frietgezicht

Avatar

Komt er nog een poll over wie er volgens ons als 1ste aan de schandpaal genageld wordt?


Forest Whitaker heeft ook wel zo'n kop alsof die vieze dingen gedaan heeft dus hoop dat hij een kandidaat is om op te stemmen.

Bruce Willis kijk ik ook met een schuin oog naar.
Tom Hanks is teveel een good guy. Die Gump heeft vast ook een naar verleden.

thealexander

Avatar

Ik stoor me eigenlijk behoorlijk aan de meeste reacties, men is zo happig om op socialmedia op de hype in te gaan dat ze niet goed lezen wat er tussen de regels geschreven staat...
Dingen als "homo's zijn geen pedo's" (wat klopt, maar je hoeft geen pedo te zijn om een pedoseksuele daad te doen....), of "uit de kast komen gebruiken als rookgordijn"...

1. Spacey ontkent het niet.... hij kan het zich alleen niet herinneren. Waar anderen snel zeggen "niet waar" of "ja maar hij deed het vrijwillig"
2. Hij zegt dat het best waar kan zijn (ivm alcohol) maar ook gezien de context (zie punt 3.), en zo ja dat hij zich diep schaamt etc met excuses en alles
3. En hier is vooral kritiek op, het 2e stuk van Spacey z'n bericht... voor mij is het duidelijk dat hij context/achtergrond wil laten zien om duidelijk te maken dat hij niet 1:1 vergeleken moet worden met een seksueel roofdier als Weinstein...
Ik maak uit die toelichting op (en ook wat z'n broer zei over hun jeugd met hun vader) dat Spacey een zeer moeilijke seksuele ontwikkeling heeft gehad. Wrschlk jarenlang niet wist wat hij moest, en als beginnende acteur veel verborgen heeft gehouden. Ik gok dat dat op een bepaald moment icm alcohol tot deze nare avond heeft geleid...

Spacey praat dus totaal niet goed wat hij heeft gedaan, hij geeft wel aan dat hij zelf ook niet de ideale jeugd heeft gehad wat vervolgens ook problemen heeft veroorzaakt waar hij ook niet over kon praten. Niet het eerste slachtoffer van misbruik dat later zelf ook misbruik pleegt.... en dat alleen er open over te praten (Ja, dus ook Spacey die uit de kast komt) dit soort zaken kan helpen voorkomen.

Dus ik zeg, Spacey foei jij smeerlap voor je acties destijds en ik mag hopen dat dit de enige fuck-up was. (Spacey doet klinken alsof hij dit broodnuchter nooit had gedaan, wat de hoop geeft dat dit geen gewoonte is van 'm)... en als dat zo is, dan vind ik z'n reactie eigenlijk bijzonder netjes/correct.... en dat het eerder lof verdient dan zoveel ophef. Maarja, eerst maar afwachten of het hierbij blijft, of dat er een hoop rommel met hem de kast uit komt...

Prince John

Avatar

Grotendeels eens met Alexander, als het waar is het natuurlijk al erg genoeg maar het lijkt gelukkig niet te ver gegaan ; Spacey heeft de jongen niet geforceerd en hij kon ook makkelijk de kamer en het huis uit dus misschien wordt het allemaal erger gemaakt dan het is, weet het niet. Toch zou het enigzins zonde zijn zo'n goed acteur helemaal niet meer te zien tenzij een regisseur die een 14 jarig meisje heeft verkracht (en misschien nog wel anderen) gewoon vrolijk door gaat met films maken en zelfs een Oscar wint...

Frietgezicht

Avatar

Ik neem aan dat TheAlexander het dan niet over ons heeft met zich storen aan de reacties want valt mij juist op dat hier Spacey niet afgemaakt wordt.

thealexander

Avatar

@Frietgezicht: Ha, klopt, spot on. De reacties hier vond ik ook opvallend anders ja :)
Wat heet, na het teruglezen van m'n post dacht ik exact hetzelde: "Crap, nu lijkt het alsof ik FT bedoel, maar ik had het over Twitter.... wijzigen lukt niet...nah laat maar... als iemand erover begint merk ik het wel"
Hierbij dus :D

Frietgezicht

Avatar

Haha dacht al. Ja joh,twitter, moet je ermee. Wij beschermen onze helden hier.

Ik zeg een FT Spacey avond met z'n allen. 7 films achter elkaar kijken.

rukubrick

Avatar

Kevin spacey is goede vriendjes met die pedo regisseur Bryan Singer,...het kaartenhuisje gaat volledig in elkaar storten

Frietgezicht

Avatar

^ Ik roep al maanden dat hij Apocalypse verkracht heeft.

thealexander

Avatar

Wie weet, zou kunnen.
Verder beetje smakeloze ophitsende reactie van je.
"Pedo-regisseur, vriendje, kaartenhuis instorten"
Ik zie dat er idd meerdere zaken liepen tegen Singer, maar telkens geen bewijs of aanklachten werden ingetrokken.
En gelukkig is iemand nog onschuldig tenzij tegendeel bewezen is, dus vanuit mijn perspectief is Rukubrick een evengrote pedo als Singer op dit moment.

akketa

Avatar

Exact, Spacey wordt na 1 aantijging al verguisd. Schandalig!
Het grootste probleem in deze situatie is dat de jongen pas 14 was. Mogelijk dacht Spacey dat hij al 18 was. Hij doet ook niks verkeerd, als we de leeftijd even erbuiten laten. Hij tilt hem op en legt hem op bed en wil een beetje vozen.
Rapp geeft nergens aan dat hij tegenstribbelde en Spacey maar door bleef gaan. Hij zegt dat hij het niet wilde en Spacey van hem af duwde. Toen was het ook meteen klaar.
Ja, zijn coming out was niet handig om erbij te zetten.
Zolang dit het enige is, dan moet er echt niet zo zwaar aan getild worden. Dan is er geen 1 man meer veilig.

Offtopic:
FT, come on! Een dag later het nieuws brengen en dan nog vol met fouten. Alsof het gehaast was om het nieuwtje als eerste te plaatsen.

benjamin

Avatar

rukubrick "Kevin spacey is goede vriendjes met die pedo regisseur Bryan Singer,...het kaartenhuisje gaat volledig in elkaar storten"
Aan dit soort insinuaties heeft nu uiteraard niemand iets.

Goov25

Avatar

frietgezicht "Ik zeg een FT Spacey avond met z'n allen. 7 films achter elkaar kijken. "

Goed idee! Een voorzetje:
The Usual Suspects
American Beauty
Se7en
L.A. Confidential
The Negotiator
Margin Call
Baby Driver

Frietgezicht

Avatar

^Neeeee geen Baby Driver,bagger joh.
Vervang die dan door de topper 'The Life of David Gale' en ik vind het een mooi lijstje.

Goov25

Avatar

Die ken ik nog niet! Wat ik lees is veelbelovend, dus vind het helemaal goed!

Ed Crane

Avatar

Als je één Spacey film nu 'moet' kijken, dan is dat natuurlijk American Beauty, een film waarin een vader denkt dat zijn minderjarige zoon het met Spacey doet - nu ga je dan dus toch het idee krijgen dat die vader gelijk heeft. En dan heb je ook die minderjarige meid waarmee Spacey het wil doen maar het dan uiteindelijk toch niet doet als puntje bij paaltje komt (logisch, want hij blijkt nu dus gay).

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "
@ Eltorro, daar heb je op zich gelijk in maar ik denk dat het per geval verschilt of je gewoon naar de kwaliteit kijkt.

Kunnen mensen nog naar zo'n gezellige vriendelijke The Cosby Show kijken wetende dat die vent zo ontzettend anders in elkaar zit?"

Ja je hebt ook mensen die nu nog steeds uitkijken naar Jeepers Creepers 3.

nieuwslaatste nieuws