Algemeen

Opnames 'Captain Marvel' beginnen in februari

De eerste Marvel-film met een vrouwelijke held in de hoofdrol.

door Jim Pedd om 14:28 in Algemeen
Bijna is het zover en gaan de opnames voor Captain Marvel van start. De site Omega Underground heeft weten te bevestigen dat die voor februari 2018 gepland staan, waar Marvel-baas Kevin Feige ook al eens naar hintte. Regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck zullen vermoedelijk de komende weken dus een aantal aankondigingen rond de cast maken.

Captain Marvel wordt grotendeels opgenomen in Los Angeles. De film speelt zich af in de jaren negentig en draait om de oorlog tussen de Kree en de Skrulls. Daarin is een rolletje weggelegd voor Carol Danvers, gespeeld door Brie Larson. Naast haar speelt ook Samuel L. Jackson een rol als Nick Fury. Verder schijnt Hayley Atwell te zien te zijn als Peggy Carter en Ben Mendelsohn als de grote schurk.

De film moet een compleet nieuwe versie van het oorsprongsverhaal van Carol Danvers vertellen. Duidelijk is wel dat het personage allang actief is in het MCU, maar gewoon met andere dingen bezig was. Verder is het de bedoeling dat met Captain Marvel het personage voor de toekomst van het MCU opgezet wordt, dus ook na Avengers 4.

De release van Captain Marvel staat gepland voor release in maart 2019.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Mooie titel:
"De eerste film met een vrouwelijke held in de hoofdrol"

Telt bv. Wonder Woman niet mee dan?
Of is het woordje Marvel vergeten ;)

Thiver

Avatar

Robbepost "Telt bv. Wonder Woman niet mee dan? "

Of Catwoman, Supergirl, Elektra, Tankgirl, Barb Wire...

Frietgezicht

Avatar

Ik hou wel van een stuk Brie op mijn stokbrood.

Robbepost

Avatar

Inderdaad Thiver:

bv. = bijvoorbeeld

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Mooie titel:
"De eerste film met een vrouwelijke held in de hoofdrol""
Vind je? Er mag wel wat flair gebruikt worden. En ik had liever de fonts in het roze waren ipv wit. Toch iets meer vrouwvriendelijker. Ach ik kan wel blijven doorgaan met nitpicken, maar dan begin ik op Thiver te lijken en dat willen jullie weer niet. Moet wel uniek blijven.

Om iedereen voor te zijn.
ipv = in plaats van

Thiver

Avatar

Master Of Films "Ach ik kan wel blijven doorgaan met nitpicken, maar dan begin ik op Thiver te lijken en dat willen jullie weer niet. Moet wel uniek blijven."

Precies. Ik duld geen concurrentie.

NieuwsFilm

meest populair