POLL: De 61 superheldenfilms sinds 1998

POLL: De 61 superheldenfilms sinds 1998

Welke is jouw favoriet?

Afgelopen week werd duidelijk dat de DC-superheldenfilm Wonder Woman van regisseur Patty Jenkins en met Gal Gadot in de titelrol de best ontvangen superheldenfilm ooit is, volgens de berekeningen van de bekende recensie-website Rotten Tomatoes. Niet iedere FilmTotaal-bezoeker leek het hiermee eens, dus via onderstaande POLL de simpele vraag: welke superheldenfilm is jouw favoriet?

Hieronder tref je 61 titels waarin superhelden centraal zijn. De lijst start bij Blade uit 1998, de film die samen X-Men het startschot gaf aan de nieuwe generatie superheldenfilms. Superheldenfilms van voor 1998 laten we in dit geval buiten beschouwing; wil je een van de oudere Batman of Superman-films aanstippen, dan kan dat op de gebruikelijke plaats.

Ook zijn het alleen films over superhelden die hun roots vinden in comics opgenomen, bijvoorbeeld van DC Comics, Marvel Comics of Dark Horse Comics. Originele superheldenfilms en animatiefilms met het thema superhelden / -krachten zijn niet meegenomen, zodat de lijst nog enigszins behapbaar blijft. Uiteraard kun je op de ruimte onder de POLL je mening kwijt!

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair