Nu ook Dustin Hoffman beschuldigd van seksueel misbruik

Nu ook Dustin Hoffman beschuldigd van seksueel misbruik

Net zoals 'X-Men' regisseur Brett Ratner...

Nadat de bekende producenten Harvey Weinstein en James Toback door tientallen vrouwen werden aangeklaagd voor seksuele intimidatie, aanranding en zelfs verkrachting begon er een heuse heksenjacht in Hollywood om iedereen die hier van afwist of die zelf iets had uitgespookt wat niet klopte voor het gerecht te slepen. Een paar dagen terug was de bekende acteur Kevin Spacey aan de beurt (tegen wie het aantal beschuldigingen flink toeneemt) en nu is er een andere grootheid aangeklaagd, namelijk niemand minder dan tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman.

De beschuldiging komt van zijn voormalige productie-assistente, Anna Graham Hunter, die beweert dat de nu 80 jarige acteur haar meerdere malen aanrandde toen ze beiden werkten aan Death of a Salesman, een film van 1985. Hoffman was destijds 48 jaar oud, maar Hunter was toen pas 17. Volgens Hunter ging het van kwaad naar erger: ''Het begon allemaal redelijk onschuldig; hij vroeg me eerst voor een voetmassage en die heb ik hem toen gegeven. Maar daarna ging hij steeds verder; hij greep me vaker bij mijn achterwerk en sprak ook in zeer expliciete en grove bewoordingen. Zo zij hij zelfs een keer: ''Ik wil een hardgekookt ei en een zachtgekookte clitoris''. Zijn hele entourage barstte in lachen uit, maar ik ging huilen in een hoekje. Hij deed dit ook geregeld, ik kan me zelfs niet alle keren herinneren, zo vaak gebeurde het''.

Hoffman heeft zich er al over uitgesproken: ''ik heb gigantisch veel respect voor vrouwen en ik voel me beroerd als ik iets heb gedaan waardoor ik iemand leed heb bezorgd. Dat spijt me. Het is totaal geen goede afspiegeling van wie ik werkelijk ben''. Toch lijkt Hoffman door de uitspraken van Hunter in de problemen te zijn gekomen, aangezien zij al haar ervaringen destijds in haar dagboek schreef en die allemaal met haar zus in Londen deelde. Het is onder meer gebaseerd op de nodige fragmenten uit haar eigen dagboek dat ze dit verhaal reconstrueert.

Maar ook regisseur en producent Brett Ratner is aangeklaagd voor seksuele intimidatie en misbruik door maar liefst zes actrices, onder wie Olivia Munn en Natasha Henstridge. Zo zegt Henstridge dat zij op 19-jarige leeftijd gedwongen werd Ratner oraal te bevredigen, terwijl Munn zegt dat de Hercules regisseur in haar bijzijn masturbeerde op de filmset. Ratner heeft zich nog niet over de beschuldigingen uitgelaten, maar zijn advocaat, Martin Singer, beweert dat het allemaal leugens zijn.



NieuwsFilm

meest populair