20th Century Fox over 'einde' 'Logan' en 'War for the Planet of the Apes'

De acteurs en regisseurs laten zich uit over de toekomst van beide franchises.

(Als je Logan en War for the Planet of the Apes nog niet hebt gezien dit artikel beter vermijden: spoilers!)

Fox wist dit jaar hoge ogen te gooien met Logan en War for the Planet of the Apes, maar het waren wel afsluitende delen; zo stierven Hugh Jackman's Logan aan het eind van de film en Caesar aan het eind van War for the Planet of the Apes. Beide films wisten goed te scoren, zowel aan de box-office als bij de filmcritici en de bioscoopgangers. Al snel rees de vraag: hoe nu verder? Daar laten nu de regisseurs en een paar acteurs zich over uit.

Zo zei Logan regisseur James Mangold: ''Het was altijd onze goal om de laatste film zo menselijk mogelijk te maken. Charles én Logan overlijden allebei aan het eind van de film, maar dat zou minder impact hebben als er nog andere films aankwamen waar deze personages misschien opnieuw in te zien zouden zijn. Er wordt ons vaak gevraagd; hoe gaat het nu verder met de franchise, maar dat weten we eerlijk gezegd nog niet en op dit moment houden we ons daar ook niet mee bezig. We wilden gewoon een super goede film maken zonder ons te beperken''.

Sir Patrick Stewart, die meerdere malen Charles Xavier speelde, reageerde daarop als volgt: ''Het was wel een klap eerlijk gezegd. De laatste paar minuten van de film werd ik echt emotioneel. Ik dacht altijd dat de franchise wel op zo'n manier zou kunnen eindigen maar ik vond het best moeilijk, net zoals Hugh. We zaten gewoon naast elkaar te huilen. Maar we vonden het allebei het perfecte einde aan de franchise waar we jarenlang aan hebben gewerkt. Het was de volmaakte au revoir aan de X-Men zoals wij die kennen''.

Ook Caesar kwam om in de laatste film van de trilogie. De vertolker van Caesar, Andy Serkis, zei hierover het volgende: ''Ik vond het heel interessant en boeiend om Caesar te spelen; tot dit punt probeerde hij altijd conflicten tussen de apen en de mensen te vermijden, terwijl deel drie veel meer gaat over zijn eigen strijd. Het is de strijd die zich in hemzelf afspeelt, het is zijn eigen innerlijke oorlog''.

Maar waar ze bij X-Men nog niet echt hebben nagedacht over hoe ze nu verder gaan, liet Matt Reeves, de regisseur van War for the Planet of the Apes, weten wel al ideeën te hebben voor eventuele vervolg films: ''Het einde van Caesar hoeft niet het einde van de franchise te betekenen. We weten dat we naar een Planet of the Apes gaan zoals de originele film uit 1968, maar daar zijn we nog lang niet, dus ik denk dat er nog wel andere verhalen verteld kunnen worden. In mijn ogen was Caesar gewoon een hoofdstuk in een groter verhaal. Ik denk dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om door te gaan met andere personages en nieuwe verhalen die zich in diezelfde wereld afspelen''.

NieuwsFilm

meest populair