Bereid je voor op meer Transformers

Bereid je voor op meer Transformers

Paramount en Hasbro tekenen een deal voor nog eens vijf jaar.

Als je gedacht had dat we met The Last Knight en volgend jaar Bumblebee wel het laatste van de Transformers-franchise gezien hadden, dan heb je verkeerd gedacht. Hasbro en Paramount Pictures hebben een nieuwe productie/distributie-deal getekend om de komende vijf jaar films te blijven maken.

Dat meldt vakblad Variety op basis van mensen met kennis van de deal. Voor de komende vijf jaar zullen Hasbro en Paramount films gaan financieren. Paramount distribueert ze en zal meehelpen met het ontwikkelen van televisieprojecten. De twee bedrijven hebben al samengewerkt aan vijf films in de Transformers-franchise, twee G.I. Joe-films en werken nu dus samen aan de voor december geplande spin-off rond Bumblebee.

De deal komt overigens na een tegenvallend en toch behoorlijk matig jaar voor Paramount aan de box office. Niet alleen verdiende Transformers: The Last Knight minder aan de wereldwijde box office dan verwacht, ook titels als Baywatch en Suburbicon verdienden minder dan voorspeld was.

Hasbro heeft verder veel materiaal in handen dat voor betere resultaten kan zorgen. Denk aan Battleship en Dungeons & Dragons. Beiden lenen zich voor meer films en de vraag is dus of die er nu ook gaan komen.



NieuwsFilm

meest populair