Ridley Scott minder zeker over toekomst 'Alien'-franchise

Ridley Scott minder zeker over toekomst 'Alien'-franchise

Al wil hij het verhaal van David wel afmaken.

Waar regisseur eerst behoorlijk standvastig was over het voortzetten van de Alien-franchise (zelfs na de tegenvallende resultaten van Alien: Covenant), laat hij nu weten niet zo zeker te zijn van de toekomst. In een interview met The Hollywood Reporter laat hij weten te denken dat de franchise zo'n beetje zijn beste tijd gehad heeft.

"Het was een samenloop van teveel omstandigheden. Ik maak veel tv en film, er komen zes films naar buiten dit jaar. En het leek me goed om door te gaan op Prometheus, dat vanuit het niets een prima start wist te maken. Dus gingen we verder met Covenant, met het idee de franchise van Alien weer nieuw leven in te blazen. Maar ik denk persoonlijk dat het beest bijna af is. Je moet iets nieuws verzinnen en dat in de franchise brengen," aldus Scott.

Wat hem betreft komt er wel nog een vervolg, maar wordt daarin niet meer gekeken naar de buitenaardse wezens, maar juist naar [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/29853]Michael Fassbenders David. "Ik denk dat de evolutie van de Alien zelf bijna verteld is, maar wat ik probeerde te doen is een nieuw verhaal vertellen, dat overgenomen zou worden door kunstmatige intelligentie. De wereld die de KI zou bouwen als hij zelf de macht over een nieuwe planeet zou hebben. En daar hebben we voor de volgende film een goed idee voor," eindigde de regisseur zijn verhaal.

De vraag is of Coventant met zijn budget van 97 miljoen dollar en box office van 240,7 miljoen dollar wel een vervolg gaat krijgen. 20th Century Fox schijnt in elk geval te twijfelen over de toekomst, en dus wordt het voorlopig afwachten. Nu is duidelijk dat Scott er ook niet meer zeker van is, maar wel het verhaal van David af wil vertellen.

Willen jullie nog dat Alien-vervolg zien?



NieuwsFilm

meest populair