Ben Affleck gaat Hollywood weer veilig maken voor vrouwen

Ben Affleck gaat Hollywood weer veilig maken voor vrouwen

Batman in actie. De voormalig 'Bad Man' zet zich in voor de vrouwen van de Amerikaanse filmindustrie.

Acteur Ben Affleck (Justice League, Gone Girl) wil een betekenisvolle rol gaan spelen in de strijd tegen de veelvoorkomende seksuele intimidatie in Hollywood. Vorige maand werd de populaire acteur er nog op gewezen dat hij zichzelf ook niet altijd juist gedraagt tegenover vrouwen, én dat realiseert Affleck zich maar al te goed, zo blijkt.

Onlangs gaf Affleck een interview aan Associated Press ter promotie van de aankomende film Justice League waarin hij wederom te zien zal zijn als superheld Batman. Affleck vertelt in dat gesprek dat de storm aan verhalen over seksuele intimidatie en de bijbehorende beschuldigingen hem zelf ook hebben laten nadenken over zijn eigen gedrag. "Ik moet zelf ook in de spiegel kijken en ervoor zorgen dat ik ook meewerk aan een oplossing," zegt Affleck over zijn eigen verantwoordelijkheid in het interview.

Nadat Affleck vorige maand woedend reageerde op de wangedragingen van studiobaas Harvey Weinstein tegenover vrouwen, moest hij daarna zelf diep door het stof. Affleck bleek namelijk zelf ook vrouwen seksueel te hebben geïntimideerd. Meer over de beschuldigingen aan Afflecks adres kun je hier lezen!

Volgens Affleck moeten er twee dingen gebeuren. Allereerst moeten vrouwen volgens hem meer hogere en invloedrijkere posities krijgen. Daarnaast zouden mannen volgens de Batman-vertolker onderling het lef moeten hebben om elkaar te wijzen op ongepast gedrag. Het is te hopen dat de voorstellen van Aflleck Hollywood weer een stukje veiliger maken voor vrouwen (én mannen!).



NieuwsFilm

meest populair