Sophie Turner verdedigt 'Stranger Things'-acteur na negeren fans

Sophie Turner verdedigt 'Stranger Things'-acteur na negeren fans

"Het maakt niet uit of ze acteur zijn. In eerste instantie zijn het kinderen."

Finn Wolfhard, één van de jonge, maar grote sterren uit Netflix-serie Stranger Things, kreeg van de week wat kritiek over zich heen toen er een video was uitgekomen. Daarop was te zien hoe hij langs een groep fans liep en niet stopte om handtekeningen uit te delen en foto's te nemen. De beelden bestaan inmiddels niet meer online, maar het heeft er nochtans voor gezorgd dat sommige van zijn collega's hem te hulp schoten. De 14-jarige Wolfhard, ook sinds dit jaar te zien in It: Chapter One, werd gesteund door Noah Schnapp (13 jaar) en Shannon Purser (20 jaar). Maar ook een andere bekendheid had wat te zeggen: Sophie Turner.

Haar kennen we uiteraard uit Game of Thrones. Toen zijzelf aan het eerste seizoen werkte was ze ook minderjarig. Daarom begrijpt de 21-jarige Engelse maar al te goed waarom Wolfhard niet was gestopt. Via Twitter deelde ze krachtig mee: "Jezus, het is super vreemd om volgroeide volwassenen buiten hotels te zien wachten op de kinderen van 'Stranger Things' en hen dan mishandelen omdat ze niet stoppen. Welke volwassene, die bij zijn volle verstand is, wacht een kind buiten diens hotel op en is dan beledigd als ze niet stoppen?"

Bekijk de afbeeldingDe actrice gaat verder: "Het maakt niet uit of ze acteur zijn. In eerste instantie zijn het kinderen. Schenk ze de ruimte die ze nodig hebben om op te groeien zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze je iets schuldig zijn omdat ze hun droom volgen." Turner schept daarna het beeld van een ouder die met een minderjarig kind op straat loopt en opeens achtervolgd wordt door een volwassen persoon met een camera.

"Dat hoort bij het werk, zeggen ze. Nee, dat is niet waar. Hoe durf je een kind bang te maken en te vernederen omdat ze niet voor een volwassen vreemdeling poseren voor een foto? Of omdat ze je niet toespreken? Gaat dit hoe dan ook niet tegen alles in dat we onze eigen kinderen leren? Sommige mensen, zeg."

Wolfhard heeft nog niets van zich laten horen, maar gaf wel middels Twitter aan sommige berichten van mensen leuk te vinden die het voor hem opnamen. Schnapp reageerde: "Het klopt. We houden echt van de fans. Finn is de vriendelijkste gozer die je ooit zal kennen. We werken allemaal zo hard en hebben soms wat rust nodig."

NieuwsFilm

meest populair