Nog meer beroemdheden aangeklaagd voor seksueel misbruik

Nog meer beroemdheden aangeklaagd voor seksueel misbruik

Een nieuw Harvey Weinstein schandaal; Ed Westwick aangeklaagd voor verkrachting en de nodige acteurs doen aangifte tegen Nederlandse regisseur Job Gosschalk

Harvey Weinstein heeft op tijd van een paar dagen zijn aanzien en reputatie verloren, maar na een nieuw verhaal lijkt het erop dat het einde van alle beschuldigingen nog niet in zicht is. De filmproducent, die nu al door zo'n honderd vrouwen is beschuldigd van seksuele intimidatie, misbruik en zelfs verkrachting wordt nu ook beschuldigd van het feit dat hij zijn slachtoffers liet volgen en in de gaten houden door journalisten, detectives en oud-militairen. Met de op die manier vergaarde informatie probeerde hij ze er van te beletten om aangifte te doen.

Een van zijn bekendste slachtoffers, Rose McGowan, schijnt ook lange tijd gevolgd te werden door een vrouw die werkte voor Weinstein maar zich voordeed als een vrouwenrechtenadvocate. Op die manier speelde de actrice allerlei informatie door aan Weinstein zonder dat McGowan er ook maar iets van afwist. Meerdere mensen schijnen op die manier gestalkt te zijn en zo kon Weinstein ze lange tijd voorblijven. Zijn woordvoerder, Sallie Hofmeister, zegt dat het allemaal verzinsels zijn: ''Dit verhaal is pure fictie, niemand werd in de gaten gehouden of gevolgd''.

Er zijn ook weer nieuwe namen gevallen; zo is ook Ed Westwick, bekend van Gossip Girl, door de actrice Kristina Cohen aangeklaagd voor verkrachting. Zij beweert dat Westwick haar drie jaar geleden heeft verkracht. Ze zegt ook dat ze dit al veel eerder wilde vertellen, maar niet durfde: ''Er werd me verteld dat ik dit voor me moest houden, aangezien Ed mijn acteercarrière zou kunnen vernietigen. Maar ik wil zoals alle anderen die recentelijk naar voren zijn gekomen ook mijn verhaal doen, om zo hopelijk andere slachtoffers bij te kunnen staan en ze te sterken in hun overtuiging dat het zeker niet hun eigen schuld is''. Westwick ontkent de beschuldigingen: ''Ik ken deze vrouw helemaal niet. Ik heb mezelf nooit, op geen enkele manier, aan een vrouw opgedrongen en ik heb zeker nooit iemand verkracht''.

Ook de Nederlandse regisseur Job Gosschalk (o.a. bekend van De Zevende Hemel) is door de nodige acteurs aangeklaagd voor seksuele intimidatie en misbruik. Hij is nu dan ook met zijn werk gestopt na alle aanklachten; zo beweert ene Johannes (waarvan de achternaam niet bekend is gemaakt) te zijn gedwongen zichzelf te bevredigen, wilde hij zijn rol krijgen. Etienne Poeder, de hoofdrol-speler van de Lion King musical, moest in zijn ondergoed voor Gosschalk zingen, die hem vertelde door te gaan ook als hij zich ter plekke zou masturberen en een anonieme acteur zegt dat hij auditie deed bij Gosschalk thuis, die hem daar toen bij zijn kruis pakte. Ook meende de acteur destijds te zijn gedrogeerd.
Gosschalk heeft zich er ook over uitgelaten: "De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen heen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur".

NieuwsFilm

meest populair