Christopher Nolan zwakt kritiek op Netflix af

Christopher Nolan zwakt kritiek op Netflix af

Het is toch niet zo erg als hij zei.

Regisseur Christopher Nolan leverde eerder dit jaar felle kritiek op Netflix. Afgelopen juli, toen de Brit promotiewerk deed voor Dunkirk, vertelde hij nog dat Netflix een vreemde aversie heeft voor bioscoopfilms en dat hij het maar een gemiste kans vond. De afgelopen maanden heeft hij nog eens kunnen nadenken en nu neemt Nolan die woorden terug.

Volgens vakblad Variety blijft Nolan bij zijn standpunt, maar niet bij de bewoording daarvan. En dus heeft hij Netflix CCO Ted Sarandos een excuusbrief geschreven. "Ik had beleefder moeten zijn," begon Nolan zijn brief. "Ik heb gezegd wat ik geloof, maar was niet diplomatiek in de manier waarop. Ik gaf geen enkele context over de revolutionaire aard van wat Netflix gedaan heeft. Dat is werkelijk buitengewoon. Daar verdienen ze respect voor en dat voel ik ook."

Nolan legde vervolgens zijn standpunt wat beter uit. Hij zegt film en televisie als twee compleet verschillende dingen te zien en dat de samenvoeging de waarde van het medium film teniet doet. "Ik zie films en televisie als twee verschillende dingen. Maar het conventionele denken is op dit moment dat ze samengevoegd moeten worden en hetzelfde worden. Een scenario waarin films en televisie meer gelijkenissen tonen, wordt televisie er beter van, maar film minder."

De regisseur vergelijkt het met de auto-industrie. "Elke andere industrie, of het nou de auto-industrie of iets anders is, heeft er controle over wanneer een product gelanceerd wordt. Het idee dat de filmindustrie dat overboord zou moeten gooien, is niet logisch. Het is geen goed idee en mensen zullen dat op een gegeven moment inzien."

"Mijn hele volwassen leven hebben ze straight-to-video films gemaakt. Als een filmmaker, toen ik in de jaren negentig begon, was het echt mijn nachtmerrie dat een film als straight-to-video release uit zou komen. Daar zit niets nieuws aan. Wat anders is, is dat je het nu aan Wall Street verkoopt als innovatie of verstoring."



NieuwsFilm

meest populair