Gaat Steven Soderberghs 'Mosaic' de manier waarop we film kijken veranderen?

Gaat Steven Soderberghs 'Mosaic' de manier waarop we film kijken veranderen?

'Mosaic' is een interactieve film/serie die je nu gratis via app kunt bekijken en verkennen.

Bekijk hieronder de trailer voor Mosaic, het nieuwste project en experiment van de bijna altijd verrassende Steven Soderbergh.

Is Mosaic de nieuwste film, televisieserie of iets geheel anders van Steven Soderbergh? Officieel wordt Mosaic als mini-serie vertoont op HBO in januari 2018. Maar Steven Soderbergh noemt het zelf een film.

Én je kunt Mosaic via een interactieve app bekijken, die nu gratis te downloaden is.



Nadat Steven Soderbergh voor zijn laatste bioscoopfilm Logan Lucky verschillende mogelijkheden voor filmfinanciëring onderzocht, komt hij nu met Mosaic. Vanaf januari in de VS op HBO in zes delen te zien dus (of Ziggo 'm ook hier zo laat zien is nog niet bekend), maar zo lang hoef je niet te wachten. Je kunt nu de app gratis downloaden en aan het interactieve verhaal beginnen.

Mosaic bestaat uit segmenten, waarbij je zelf kunt bepalen welk perspectief je volgt. Bijvoorbeeld dat van kinderboekschrijfster Olivia Lake (Sharon Stone) of één van de belangrijke mannen in haar leven: Joel (Garret Hedlund) en Eric (Frederick Weller). Na de introducties van de verschillende hoofdpersonages moet je keuzes gaan maken, die je belevenis van het verhaal beïnvloedden. Steven Soderbergh filmde daarvoor meerdere interacties vanuit meerdere perspectieven.

De app is hier nu gratis te krijgen voor iPhone, iPad en Apple TV. Een Android versie volgt snel.

NieuwsFilm

meest populair