Lupita Nyong'o boos over fotoshop coverfoto Grazia

Het haar van de actrice is bijna helemaal weggehaald in de nabewerkingsfase.

Actrice Lupita Nyong'o (Black Panther, 12 Years a Slave) heeft op social media haar ongenoegen geuit over het Britse blad Grazia. De Keniaanse actrice siert deze maand op de cover van het tijdschrift, maar de foto blijkt niet echt natuurgetrouw te zijn. Nyong'o onthult namelijk dat er flink gesleuteld is aan de originele plaat. 

Veel afbeeldingen in de bladen en kranten zijn tegenwoordig gefotoshopt. Ook Grazia heeft lopen rommelen met de foto's van Nyong'o, zo bewijst de Oscar-winnares op haar Twitter en Instagram. Nyong'o poseerde namelijk met een flinke bos haar, maar daar is op de cover helemaal niets meer van te zien.

Nyong'o baalt ervan dat het blad haar foto's zo heeft bewerkt. "Ik omarm mijn natuurlijke afkomst. Vroeger dacht ik dat een blanke vrouw met strak haar het schoonheidsideaal was, maar inmiddels heb ik geleerd dat vrouwen zoals ik ook mooi zijn," schrijft de 34-jarige actrice onder haar post.

"Ik ben zeer teleurgesteld in Grazia, omdat ze mij naar hun maatstaven van prachtig haar hebben gefotoshopt. Ik had nooit meegewerkt aan deze shoot als ik dit had geweten. Het is tijd dat de onbewuste vooroordelen over het haar van donkere vrouwen de wereld uitgeholpen worden," merkt Nyong'o verder op.


Grazia heeft nog niet gereageerd op de negatieve berichten van hun laatste covermodel.

NieuwsFilm

meest populair