Celebrity

Brett Ratner wilde met seks bewijzen dat Ellen Page lesbisch is

Page voelde zich tot op het bot toe vernederd door 'haar' regisseur.

door FilmTotaal om 18:55 in Celebrity
Actrice Ellen Page (X-Men: Days of Future Past, Tallulah) heeft in een uitgebreide Facebook-post een verontrustend verhaal gedeeld over haar ervaringen met regisseur Brett Ratner, met wie ze de film X-Men: The Last Stand (2006) maakte als toen 18-jarige actrice. Ratner zou zich zeer ongepast hebben gedragen tegenover Page, zo vertelt ze openhartig aan haar fans.

"Je moet haar [Ellen Page, red.] neuken om bij haar door te laten dringen dat ze lesbisch is" is wat Ratner tegen een andere vrouw gezegd moet hebben tijdens een meeting voor de superheldenproductie X-Men: The Last Stand, waarin Page de rol vertolkte van Shadowcat. Page wist in die tijd al dat ze op vrouwen valt, maar was toentertijd nog niet officieel uit de kast gekomen.

De woorden van regisseur Ratner deden haar pijn. Page voelde zich erg ongemakkelijk in de ruimte waar de meeting plaatsvond, omdat ze haar 'coming out' graag op een moment wilde beleven waarop zij er zelf klaar voor was. Ratner deed dat dus voor haar op een naar eigen zeggen 'publieke, agressieve manier'. Uiteindelijk werd Page dus alsnog in de film gecast, maar haar ervaringen met Ratner werden er niet beter op.

Page beschrijft ook dat Ratner andere ongepaste opmerkingen tegenover vrouwen maakte op de set van de superheldenfilm. Over een voorbijlopende vrouw zou hij hebben opgemerkt dat ze een 'loshangende vagina' had. Page had zelf ook nog een andere aanvaring met Ratner tijdens het draaien van The Last Stand toen ze weigerde om een T-shirt met de tekst 'Team Ratner' te dragen, waarvoor ze vervolgens op haar vingers werd getikt door een producent. 

Page is blij dat er nu uiteindelijk een 'schoonmaakstorm' door Hollywood raast. De 30-jarige actrice schrijft dan ook dat ze hoopt op een revolutie, maar dan moeten wel alle vrouwen die ook seksueel zijn geïntimideerd door machtige mannen het stilzwijgen durven te breken. Gezien de vele choquerende verhalen van de laatste tijd, lijkt die beweging in ieder geval in gang te zijn gezet.

Het hele verhaal van Ellen Page kun je hier lezen!

NieuwsFilm

meest populair