Whedon nam 15-20% van 'Justice League' op

Whedon nam 15-20% van 'Justice League' op

De rest is allemaal van Snyder.

Nu Justice League bijna in de bioscoop draait, druppelen wat nieuwe details binnen. Zo horen we nu dat regisseur Joss Whedon echt niet de hele film opnieuw heeft opgenomen, zoals op sommige momenten het gerucht ging. Whedon nam het stokje van Zack Snyder over, nadat de dochter van Snyder zelfmoord pleegde.

Vervolgens vonden er over een langere periode heropnames plaats. Het was niet helemaal duidelijk hoe die verliepen. Uit berichten van insiders bleek dat Whedon belangrijke nieuwe scènes opnieuw opnam, waaronder het complete einde. Maar mensen die publiekelijk meewerkten aan Justice League, vertelden dat Whedon enkel de visie van Snyder afgemaakt heeft.

Producent Charles Roven maakt nu een einde aan de discussie. In een nieuw artikel van The Washington Times vertelt hij dat Justice League voelt als het product van één regisseur en wat hem betreft nog altijd een Snyder-film is. "Het doel was om ervoor te zorgen dat, als je de film kijkt, het als een geheel voelt. De invloed van Joss, een aantal aspecten daarvan uitten zich in de richting, maar de acteurs waren al vrij ver met hun verhaallijnen. Ik denk dat ongeveer 80 tot 85 procent van de film bestaat uit oorspronkelijk opgenomen delen. Je kan maar zoveel doen met 15 tot 20 procent van de film."

Naar verluidt - dus niet iets waar Roven over sprak - nam Whedon vooral scènes rond de personages opnieuw op, zodat er meer chemie, dialoog en verhaal was. Vanaf donderdag in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair