Algemeen

Whedon nam 15-20% van 'Justice League' op

De rest is allemaal van Snyder.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:40 in Algemeen
Nu Justice League bijna in de bioscoop draait, druppelen wat nieuwe details binnen. Zo horen we nu dat regisseur Joss Whedon echt niet de hele film opnieuw heeft opgenomen, zoals op sommige momenten het gerucht ging. Whedon nam het stokje van Zack Snyder over, nadat de dochter van Snyder zelfmoord pleegde.

Vervolgens vonden er over een langere periode heropnames plaats. Het was niet helemaal duidelijk hoe die verliepen. Uit berichten van insiders bleek dat Whedon belangrijke nieuwe scènes opnieuw opnam, waaronder het complete einde. Maar mensen die publiekelijk meewerkten aan Justice League, vertelden dat Whedon enkel de visie van Snyder afgemaakt heeft.

Producent Charles Roven maakt nu een einde aan de discussie. In een nieuw artikel van The Washington Times vertelt hij dat Justice League voelt als het product van één regisseur en wat hem betreft nog altijd een Snyder-film is. "Het doel was om ervoor te zorgen dat, als je de film kijkt, het als een geheel voelt. De invloed van Joss, een aantal aspecten daarvan uitten zich in de richting, maar de acteurs waren al vrij ver met hun verhaallijnen. Ik denk dat ongeveer 80 tot 85 procent van de film bestaat uit oorspronkelijk opgenomen delen. Je kan maar zoveel doen met 15 tot 20 procent van de film."

Naar verluidt - dus niet iets waar Roven over sprak - nam Whedon vooral scènes rond de personages opnieuw op, zodat er meer chemie, dialoog en verhaal was. Vanaf donderdag in de bioscoop.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Van wat ik hoor had die beter wat energie in de badguy kunnen steken.

nooffencetaken

Avatar

Met zoveel helden is de badguy altijd ondergesneeuwd.
Die balans vinden is toch moeilijk voor regisseurs.

dondeestagb

Avatar

naah, lijkt me onmogelijk om alle troep van Snyder op te ruimen. Desalniettemin, leef ik met hem mee...

Steve-O

Avatar

Het is dat de omstandigheden rondom Snyder's vertrek in de post-productie zo verschrikkelijk zijn dat ze het wel zo moesten doen. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke film maar ik vrees toch het meest voor de green screen shots tussen de op locatie shots en vooral ook Whedon's dialogen... Ik begrijp niet waarom mensen denken dat hij ook maar een greintje talent heeft. Ik heb daar echt nog niks van gemerkt met zijn andere werk. Erg jammer dat hij Batgirl gaat maken... Michelle McLaren zou daar echt een goede keus voor zijn.

Hoe dan ook... Lijkt het me nog steeds het beste om een script gewoon af te hebben voordat er ook maar één scène wordt gefilmd. Om er zo dan ook voor te zorgen dat reshoots niet meer nodig zijn. Daarmee schieten de kosten omhoog wat gewoon voorkomen kan worden. Ik denk ook niet dat het teveel gevraagd is dat de VFX ook van een wat hoger niveau gaan zijn. De laatste superhelden film die echt indrukwekkend was qua VFX was Spider-Man 2 die heel terecht ook daar de Oscar voor heeft gewonnen. Nu gebruiken ze het naar mijn idee gewoonweg teveel. Natuurlijk heeft een film zoals Justice League er meer dan de gemiddelde film gezien de krachten van de superhelden maar het kan ook overdreven worden.

Master Of Films

Avatar

Heeft Snyder nog iets überhaupt wat gedaan in post production. En hiermee bedoel ik dus niet de reshoots/heropnamen wat Whedon's deel meer was. Uit verhalen begrijp ik Whedon ook heeft bemoeid met de soundtrack vanwege het aannemen van Danny Elfman. Maar welke regisseur deed dan de supervisie voor editing en color grading e.d. Of waren dat alleen de procuders die de supervisie deden. Heeft Snyder dit jaar nog iets gedaan, of had hij na de dood van zijn dochter zich volledig teruggetrokken uit de productie.

benjamin

Avatar

Steve-O "Ik begrijp niet waarom mensen denken dat hij ook maar een greintje talent heeft."
Ik begrijp niet waarom mensen denken dat omdat wat iemand maakt niet helemaal hun smaak is die persoon daarom geen talent zou hebben.

GreenHornet

Avatar

als Whedon post productie heeft gedaan, dan is het zeker meer dan 50% Whedon.

Decepticon

Avatar

Whedon heeft denk ik het hele kleurenpalet aangepast.
Er staat op youtube en vergelijk filmpje van de eerste comic-con en de trailer nadat Whedon aan werd gesteld, waar het verschil in het kleurenpalet duidelijk te zien is.

Master Of Films

Avatar

Ja idd Decepticon. Dat is een goeie. Er zijn enkele YT filmpjes waar men opviel over de verandere kleurenpalet. Met de name de 2017 beelden. Ja ik denk wel dat je gelijk hebt. Whedon heeft veel meer met de film bemoeid dan was voorgenomen in de "officiele" berichten die bijvoorbeeld Charles Roven in de lucht gooit. Het zal vast met Snyder besproken worden, maar ik heb toch het idee dat Snyder meer met zijn familie is (wat meer dan terecht is). Wat deze man en Deborah Snyder + kids hebben meegemaakt is verschrikkelijk.

draganta

Avatar

En een uur geknipt ook zeker.

nieuwslaatste nieuws

meest populair