Algemeen

Eerste recensies 'Justice League'!

En wat wordt het wereldwijde openingsweekend?

door Jim Pedd om 10:35 in Algemeen
Niet alleen zijn vandaag de eerste recensies van Zack Snyders Justice League op het internet verschenen, ook is er een box office voorspelling van Deadline. Die zal Warner Bros. vermoedelijk behoorlijk tevreden stellen.

Eerst die voorspelling. Daaruit blijkt dat de DC-film met de grootste helden, Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Superman (Henry Cavill), Cyborg (Ray Fisher), Aquaman (Jason Momoa) en The Flash (Ezra Miller), de tweede beste opening van een DCEU-film tot nu toe zal beleven. Wereldwijd wordt er 325 tot 355 miljoen dollar verdiend komen weekend. Daarvan komt 120 miljoen dollar uit de Verenigde Staten en 215 tot 235 miljoen dollar uit de rest van de wereld.

Entertainment Weekly

"Justice League is beter dan de sombere en niet leuke generale repetitie die Batman v Superman: Dawn of Justice was. En dan nu de maar, want je wist dat die zou komen toch? Het is tegelijk ook behoorlijk minder goed, vergeleken met Wonder Woman. Toen Gal Gadots proto-feministische Amazonische avenger eerder dit jaar haar solofilm kreeg, waren er genoeg DC-lui die optimisme over de toekomst voelden. Sinds het vertrek van Christian Bale in 2012, was dit de eerste keer dat fans weer hoop kregen dat de studio de goede richting gekozen had. De toekomst zag er mooi uit. Justice League houdt die hoop in stand. Maar het is ook geen regelrechte overwinning. Het is een placeholder, waar de franchise er daar al te veel van heeft gehad."

The Hollywood Reporter

"De in toenemende mate opgeblazen verhalen van Batman en Superman, die (helaas voor haar) tegenwoordig vergezeld worden door Wonder Woman, gaan met Justice League verder. Het is een lelijke film, die de bezieling die Wonder Woman zo leuk maakte mist. Tegelijk is het wel de meest meeslepende DC-extravaganza tot nu toe. Deze samenwerping van een stel superhelden geeft je niet perse het gevoel dat je er meer van wil zien, maar ook niet dat je er genoeg van hebt. Simpel gezegd: de film is niet zo leuk."

Variety

"Als een superheldenfilm precies levert wat je verwacht, kan je dat al een goed gevoel geven. Justice League doet dat. De film is de definitie van een adequate studiofilm: niets meer, niets minder dan wat nodig is. Als fans er blij van worden, is dat waarschijnlijk vooral omdat ze opgewonden worden van opgewondenheid. Tegelijk is het wel een smaakvolle voortzetting van de franchise."

IndieWire

"Haalt behoorlijk wat inspiratie uit Marvels eerste Avengers-film. Tegelijk is het een verzameling van de huidige actieve DC-helden en is het resultaat een 119-minuten durende verzameling van showdowns en oneliners die onmiskenbaar strakker en leuker is dan de Marvel-tegenhanger. Het is tegelijk ook een vermoeiende, weinig originele poging om volgens de regels te spelen en zit vol momenten waarbij de actie stilgelegd wordt voor een leuke grap. Het is een concessie waarmee men erkent dat de Marvel-formule werkt, en een schaamteloze poging om die formule na te bootsen."

The Wrap

"Waar Wonder Woman het gevoel gaf dat DC-films er wat anders uit zouden zien en anders zouden voelen dan eerst, keert Justice League volop terug naar het Batman v Superman: Dawn of Justice terrein, maar dan met iets meer humor en menselijkheid. Maar als je houdt van superheldengevechten in diepe donkere tunnels of onder paarse hemelen, dan zit je goed, want Zack Snyder levert precies dat. Wel zien we iets meer lichtheid en toont hij iets meer interesse in de personages, al kan je je afvragen of dat niet te danken is aan Joss Whedons extra opnames. Tegelijk zit teveel van deze team-up vol met belachelijk poserende personages, terwijl onze helden vechten met een niet heel interessante schurk, waarbij - je raadde het al - het lot van de wereld op het spel staat. "

IGN

"Warner Bros. en DC Films moesten twee doelen realiseren met Justice League. Allereerst diegenen weer aantrekken die het grimmige BvS niks vonden; en ten tweede moesten ze ervoor zorgen dat kijkers weer meer van deze helden zouden willen zien. Justice League slaagt grotendeels in die opzet, al is het wat slordig. Het is een rommelige film, die ook fouten maakt, maar is tegelijk is hij erg onderhoudend, mede door de personages, en daarom de moeite waard."

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Mmm verdorie.
Had ergens hoop. Eens kijken of ik het eens ben met deze recensies. Volgende week dinsdag maar eens kijken.

benjamin

Avatar

Ook al in het andere topic over de "RT-opschudding" gepost maar misschien dan hier beter op hun plaats:



En een iets minder positieve recensie van Vertigo.

Moviewheels

Avatar

Verbaast me niks......Ze krijgen bij WB op een of andere manier niet een eigen draai aan het DCEU... BvS was een regelrechte ramp en WW was aardig maar niet meer dan dat.
BTW, Filmtotaal; neem eens de tijd om de gekopïeerde recensies op een juiste manier te vertalen...... Wat hierboven staat is echt te triest voor woorden

Frietgezicht

Avatar

@ Benjamin, InDieWire heeft het ook over dat Marvel sausje waar je hier mensen op aanspreekt :P

@ Moviewheels, true maar toch vond ik dat ze met Man of Steel een onwijs sterk begin hadden.

Deze reviews zijn aardig zaaddodend. Ik ga natuurlijk kijken maar het is wel duidelijk dat ik niet moet rekenen op een film a la The Avengers(dat was qua verhaal enz geen topper maar puur qua biosvermaak echt een heerlijke ervaring)

Sunspot

Avatar

Ga sowieso, hoewel ik niet erg hoge verwachtingen heb, maar dat komt vooral door de trailers.

BvS was inderdaad teleurstellend, MOS was gewoon goed. Hoop alleen dat die Superman na de resurrectie niet meer zo down is de hele tijd :D, hij mag heus wel een kleine smile maken een keer haha

ThomasOMalley

Avatar

Hij is blijkbaar kut, wat een verrassing.

Hoop voor de fans dat Snyder nog ergens een paar uur materiaal heeft verstopt dat dit zooitje ongeregeld weer kan rechttrekken.

Dit is dan wel weer leuk:
https://www.filmtotaal.nl/nieuws/57362

Master Of Films

Avatar

Tja van WB/DC hoeven we geen wonderen verwachten.

SunChaser

Avatar

Stop eens met quotes door Google translate te halen. Wat een kromme vertalingen.

Goku32

Avatar

Natuurlijk doet die het goed ook al is het een kut film. We willen dit met ze alle zien natuurlijk net als alle marvel films die doen het ook altijd super goed.

Steve-O

Avatar

Zoals te verwachten zijn de recensies weer erg krom. Nu opeens vinden ze het een superheldenfilms dat niks nieuws toevoegt aan het genre. Terwijl GotG2 en Thor 3 de hemel in worden geprezen. Ik denk dat ze met twee maten meten.

Ereptile

Avatar

MoS was volgens mij nooit gepland als het begin van het DC Universe, maar ik kan het mis hebben. Ik begreep dat de studio steeds meer de vinger in de pap wil hebben met de franchise en dat het daarom niet zo succesvol is als het had kunnen zijn.

Ook zijn ze naar mijn mening nog steeds te snel naar een JL film toegegaan. Ik had graag een Aquaman film of Flash film eerder gezien, zodat ik de personages zou kunnen begrijpen...

Mas7

Avatar

Mensen zeiken altijd op Marvel, maar ze dokteren alles wel beter uit qua lange termijn visie.

Ik was vroeger, en nu nog steeds, meer Marvel fan.

Batman is mijn enige favorite held van DC. De rest spreekt mij gewoon niet aan.

Ik kijk JL lekker op de bank als ie op Blu-ray uitkomt.

Robbepost

Avatar

Klinkt als een crowd pleaser ;)

benjamin

Avatar

Steve-O "Ik denk dat ze met twee maten meten."
De verklaring dat ze gewoon een andere mening hebben dan de jouwe - over een film die je btw niet eens gezien hebt - is weer te simpel zeker.

nooffencetaken

Avatar

Hahah MoF, flauw he. Er is geen ruimte voor een heerlijke discussie.

Luukse

Avatar

Makkelijk om te roepen van recensenten dat WB er geen stempel op weet te drukken. BvS is misschien geen perfecte film, maar had wel een eigen stempel. Jammer genoeg begon iedereen te janken dat er geen blik Marvel werd open getrokken nu is dat weer verkeerd.

Misschien moeten we stoppen met het recenseren van comic book movies. Die discussie eromheen, en die recensenten die nooit echt lijken te snappen wat ze nou kijken, ik weet het niet. Ben er wel een beetje klaar mee.

Da Villain

Avatar

Vind 't toch potverdorie flauw dat er niet eens meer een normale discussie op FT gevoerd kan worden. Reacties uitschakelen helpt geen reet (oh, wat zeg ik nou weer. Hopelijk niet een te vulgair woord)

Daanminator

Avatar

Ik ga het zien zaterdag maar vrees dat ik meer duister wil zoals BvS.

Frietgezicht

Avatar

^ Ja ik snap ook niet helemaal waarom die reacties verwijderd zijn,het is niet dat we met ziektes naar Keesje gooien,hoogstens beetje die fatsoenlijke jongen plagen.

on-topic:


@ Luukse, we? Ik denk dat velen de toon van BvS prima vinden hoor. Ik zeker ook.
Sommige dingen aan die film zijn vervelend(die hele Lex Luthor bijv,had liever Kevin Spacey die rol weer zien oppakken) maar de toon vond ik juist helemaal top.
Ik hoef echt geen Batman in een Spiderman homecoming/Thor Ragnarok sausje.

Decepticon

Avatar

Oh volgens mij heb ik een leuke discussie gemist vandaag.

Robbepost

Avatar

^ ik ook decepticon.....
Iemand een screenshotje gemaakt toevallig???

ridjieddo

Avatar

Jullie hebben zeker een leuke discussie gemist, ik heb gelukkig nog net alles kunnen volgen voordat Filmtotaal de slot op zette. Het ging over Silvana en Bob Ross.
OT: had k al verwacht op basis van de trailers. En waarom moet alles zo ziekelijk DONKER zijn in Snyder’s films (belichting, niet sfeer). Je ziet geen ene moer man!

Frietgezicht

Avatar

@ Decepticon, op zich begon het met een aanval van keesnl op jou omdat jij moest lachen om mijn ordinaire seksistische opmerkingen hahaha. Maar goed,daarna werd die al zijn op zijn plek gezet.

Steve-O

Avatar

@benjamin: nee hoor ik vergelijk het met de vorige vier DCEU films en de vorige wat is het, dertien MCU films? Ik verwijt ze dat ze JL bekritiseren op dingen die het MCU echt al heel erg vaak heeft gedaan en ze daar telkens op hun manier op vrijgesproken worden, om het maar even zo te noemen. Waarom is het nu dan opeens zo erg? En ja ik denk dat ik een solide argument heb hier.

ThomasOMalley

Avatar

In elke review zie je vergelijkingen met Marvel, BvS en Wonder Woman. Geen enkele recensent kiest ervoor om deze film als stand alone te analyseren en dat is in mijn optiek een grote oorzaak van het probleem.
Dit probleem is er tijdens de productie ook al; wanneer men besluit meer humor toe te voegen omdat dat voor Marvel ook lijkt te werken leg je de oorzaak van je falende films op de verkeerde plek. Nee, je films zijn niet te duister. Je hebt gewoon een kutfilm gemaakt die toevallig een duistere toon heeft. Antichrist is toch ook een toppertje? Geen moment gelachen hoor.
Een goede regisseur zegt in dit geval gewoon “my way or the high way”. Snyder heeft laten zien dat ie kan regisseren, maar hij laat zich waarschijnlijk teveel beperken en beïnvloeden door zaken die er niet toe doen (zoals hoe het MCU presteert, bijvoorbeeld).

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "In elke review zie je vergelijkingen met Marvel, BvS en Wonder Woman. Geen enkele recensent kiest ervoor om deze film als stand alone te analyseren en dat is in mijn optiek een grote oorzaak van het probleem."
Daar ben ik het wel met je eens.

Maar je ontkomt er niet aan. Want zowel Marvel als de DC hebben nu hun eigen filmuniversum waar alles met elkaar is verbonden.

Is het niet verbonden ivm movie universe dan sluipt er (automatisch) toch een vergelijking tussen. Als voorbeeld hiervan. Burton's Batman en The Dark Knight. En nee, Bale's Batman werd niet vergeleken met Keatons Batman. Heath Ledger moest namelijk Jack Nicholson gaan opvolgen. Enfin, bovenstaande is mijn (extra) visie.

benjamin

Avatar

Steve-O " Ik verwijt ze dat ze JL bekritiseren op dingen die het MCU echt al heel erg vaak heeft gedaan en ze daar telkens op hun manier op vrijgesproken worden, om het maar even zo te noemen. Waarom is het nu dan opeens zo erg? "
Dat moet je vragen aan mensen die de film gezien hebben - concrete uitwerking kan op zo'n zaken wel eens een effect hebben.

Ed Crane

Avatar

ThomasOMalley "Antichrist is toch ook een toppertje? Geen moment gelachen hoor."

Antichrist is inderdaad een toppertje.

Steve-O

Avatar

@benjamin: de mensen die de reviews schrijven hebben de film zeker niet gezien?

benjamin

Avatar

Steve-O "de mensen die de reviews schrijven hebben de film zeker niet gezien?"
Ik zie niet goed in waar in ergens zou gesuggereerd hebben dat zij de film niet gezien hebben. Sterker nog, het feit dat zij de film gezien hebben betekent dat zij over meer kennis beschikken dan de persoon die zonder de film gezien te hebben al kan besluiten dat hun review onjuist of bevooroordeeld zou zijn.

ISIM

Avatar

Ga de film gewoon zien en maak dan je eigen mening. Ga het niet lopen vergelijken met andere superherofilms. Want dan ga juist altijd wel iets negatiefs vinden. Want blijkbaar post men alleen negatieve dingen en geen postivie dingen. Heb me goed vermaakt. Blijf sowieso zitten tot na de aftiteling.

Frietgezicht

Avatar

Lijkt een beetje of de youtube reviewers positiever zijn dan de kranten. En juist op youtube schijten ze voor de reacties. Zie zo vaak dat ze vooraf en/of achteraf vragen of de reageerders respect willen houden en ze alleen een eigen mening geven zodra het over DC gaat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair