Algemeen

Phil Lord en Chris Miller over hun ontslag van 'Solo: A Star Wars Story'

Hoe denkt het regisseur-duo er eigenlijk over?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 13:22 in Algemeen
Het gebeurt vandaag de dag wel vaker, dat regisseurs van films worden afgezet omdat ze niet dezelfde visie hebben als de studio; een van de meest recente voorbeelden is dat van Phil Lord en Chris Miller, die van de Star Wars spin-off Solo: A Star Wars Story werden afgezet en vervangen door Ron Howard. Nu heeft het regisseur-duo zich er voor de eerste keer publiekelijk over uitgelaten.

''Het was een geweldige ervaring voor ons'' begint Lord. ''We zijn dan misschien niet meer bij het project betrokken, maar we zijn wel op een goede manier uit elkaar gegaan. Het is niet dat we het niet goed met elkaar konden vinden, maar onze benadering was gewoon anders... Het verschil was gewoonweg te groot. Maar we hebben er veel van geleerd en we zijn trots op ons werk en we wensen iedereen heel veel succes met de rest van de film!''

Ook Miller liet zich op een soortgelijke manier over de hele ervaring uit: ''We hebben ons erbij neergelegd en het gaat op dit moment allemaal top! Zoals Phil al eerder zei, we hadden een erg goede relatie met de hele cast en crew en we hopen echt dat de film een groot succes wordt! Wat betreft ons eigen werk; we zijn eerst op een welverdiende vakantie geweest en werken nu aan een sequel van The Lego Movie en een animatie Spider Man''.

Hun vriend en bekend screenwriter Bill Lawrence leek toch ietwat geagiteerd over het feit dat Lord en Miller ontslagen waren: ''Ze [Lord en Miller] zijn heel erg genereus en aardig, maar ik hoop toch dat de film hard flopt''.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Bill Lawrence "Ze [Lord en Miller] zijn heel erg genereus en aardig"
Ze moeten wel, als ze een Josh Trankje zouden gaan doen wordt dat niet in dank afgenomen. Al met al verstanding gesproken zodat de heren gewoon verder kunnen gaan met andere projecten.

Steve-O

Avatar

Professioneel van ze. Blijf het toch bizar vinden dat ze 2/3de in de productie ontslagen zijn. Kathleen Kennedy en Kasdan hebben veel te veel voor het zeggen. Rogue One was ronduit slecht, ik vrees het ergste als het hier op aan komt. Had graag Lord en Miller's film willen zien.

ThreeEyesLion

Avatar

Een film die al onnodig is en vervolgens ook nog veel problemen kent. Han Solo is niet een personage dat meer uitwerking verdient. Niet per sé omdat hij geen Jedi is, maar het personage is dusdanig neergezet dat er niet echt behoefte is aan meer. De populariteit van het personage is mij redelijk onduidelijk. Op deze manier kun je bezig blijven. Waarom zijn Han en Chewie vrienden? Hoe won Han de Falcon? Het voelt erg geforceerd over om daar een film van te maken. Ik verwacht ook dat, mocht Darth Vader een cameo maken hij waarschijnlijk met Lando te zien zal zijn wat verduidelijkt waarom Lando ze verraden heeft in empire strikes back en wat de connectie is tussen Lando en Darth Vader. Ook dit is echter niet echt iets wat ik per sé had willen zien. Jammer dat deze film echt gaat komen.

Ed Crane

Avatar

Als Star Wars-fans nou eens een petitie zouden beginnen om Disney te overtuigen Lord en Miller's versie alsnog op BluRay uit te brengen, wie weet helpt't.

Robbepost

Avatar

Ik zou hun echte mening wel eens willen horen.

Steve-O

Avatar

Het voelde ook geforceerd om het verhaal van het stelen van de Death Star plannen te vertellen. Zodoende rust het lot van de galaxy nu opeens op een vrouw die met één hologram gesprek met haar vader het tij wilde keren en daar met haar net zo krakkemikkige team-genoten de plannen stal. Niet echt een fijne gedachte, echt wat een bout film was dat.

McGraig

Avatar

Eens met Robbepost. De film moet nog uitkomen en ze staan op de credits. Moet je ze over een paar jaar eens horen. Zeker als de film een zeperd blijkt wel eerder.

Ed Crane

Avatar

Ja hoe zit het, wordt dit nou nog een Thomas Lee-film?

Beau

Avatar

Loop op basis van het idee niet echt warm voor deze Han Solo film. Langs de andere kant: ben wel enorm benieuwd naar het Kasdan-script, dat misschien kan verbazen.

Als we de verhalen mogen geloven, had Kennedy Lord & Miller véél eerder de laan moeten uitsturen.

@McGraig: het is helemaal nog niet zeker of ze voor deze film uiteindelijk een credit zullen krijgen. De DGA zal zich daarover uitspreken, en dat zal dan weer afhangen van hoe intensief de reshoots waren onder leiding van Ron Howard.

Artificialis

Avatar

Kathleen Kennedy heeft totaal niet het creatieve talent en de levendige fantasie die George Lucas had. Haar beperkte visie is ongetwijfeld de directe oorzaak van het totale gebrek aan nieuwe ideeën in de nieuwe films.

Het verbaast mij dat ze überhaupt akkoord is gegaan met een Star Wars film waarin een man de hoofdrol speelt. Ze was in The Force Awakens en Rogue One immers alleen maar bezig met garanderen dat de films een vrouwelijke hoofdrolspeelster zouden krijgen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Kathleen Kennedy heeft totaal niet het creatieve talent en de levendige fantasie die George Lucas had. Haar beperkte visie is ongetwijfeld de directe oorzaak van het totale gebrek aan nieuwe ideeën in de nieuwe films."
Sinds wanneer is Kathleen Kennedy schrijfster van deze films?

Artificialis "Het verbaast mij dat ze überhaupt akkoord is gegaan met een Star Wars film waarin een man de hoofdrol speelt."
Het lijkt haast alsof bepaalde ideeën en beweringen van bepaalde personen hiermee serieus tegengesproken worden.

Artificialis

Avatar

Sinds wanneer is Kathleen Kennedy schrijfster van deze films?

Kathleen Kennedy heeft de complete creatieve controle en autoriteit over deze films. Niets gebeurt zonder dat zij ermee akkoord is gegaan. Bovendien zijn het haar ideeën die de basis vormen voor wat de schrijvers en regisseurs mogen gaan uitwerken. Ieder die niet meewerkt mag ophoepelen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Kathleen Kennedy heeft de complete creatieve controle en autoriteit over deze films. Niets gebeurt zonder dat zij ermee akkoord is gegaan. "
Dat ze ermee moet akkoord gaan, betekent daarom niet dat zij alle ideeën zelf aanvoert.

nieuwslaatste nieuws