Algemeen

New Regency sleept filmrechten van YA/horrorboek 'Devils Unto Dust' binnen

Een kruising tussen 'True Grit' en '28 Days Later.'

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:41 in Algemeen
Het boek Devils Unto Dust komt pas volgend jaar april uit, maar de filmrechten zijn nu al verkocht. Filmstudio New Regency zit achter de aanschaffing en heeft ook al een partner gevonden waarmee ze het project willen verwezenlijken: Big Talk Pictures. Devils Unto Dust is een Young Adult boek met horrorelementen. Het is daarnaast het schrijfdebuut van Emma Berquist. Filmstudio's omschrijven het verhaal als een mix van True Grit en 28 Days Later.

West Texas, het einde van de 19e eeuw. Tien jaar geleden kwam een afschuwelijke ziekte tot stand in de woestijn, welke mensen infecteerde en hen tot shakes omdoopte. De besmette mensen veranderen in moordlustige wezens die andere aanvallen en verwoesting aanrichten.

De 17-jarige Daisy Wilcox - bij de meeste mensen bekend als Willie - verdedigt haar familie binnen de veilige muren van Glory, Texas. Haar vader, een stuk uitschot, steelt op een dag het fortuin van een gevaarlijke shake-jager. De schuld wordt vervolgens overgedragen aan Daisy. Zij wil hier echter niets van hebben en trekt met twee shake-jagers eropuit - waaronder de norse en knappe Ben - om haar vader te vinden. De woestijn die ze moeten trotseren is echter verre van vriendelijk. Niet iedereen zal de overtocht levend en wel behalen.

Geïnteresseerden zullen het verhaal eerder kunnen lezen dan zien op het witte doek, zoals gewoonlijk. New Regency moet eerst nieuwe stappen zetten richting het maken van de adaptatie, zoals schrijvers zoeken en filmmakers. De studio maakte voorheen titels zoals Assassin's Creed, A Cure for Wellness en The Revenant.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws