Algemeen

Christopher Eccleston geeft 'Thor: The Dark World' trap na

Marvel Studios was niet eerlijk.

door Bram de Groot om 08:02 in Algemeen
Van de zeventien films die tot op heden verschenen in het Marvel Cinematic Universe werd Thor: The Dark World het matigst ontvangen door de filmcritici en ook bij de fans is de film niet enorm geliefd. Ook Christopher Eccleston blijkt met weinig plezier terug te kijken op de superheldenfilm.

In The Dark World uit 2013 van regisseur Alan Taylor speelde Eccleston de rol van de slechterik Malekith. De Britse acteur bekende tegenover Graham Norton op BBC Radio 2 dat hij de film voor het geld heeft gedaan en dat Marvel Studios tegen hem heeft gelogen over zijn rol.

"Niet mijn beste moment, dat mag gezegd worden," aldus Eccleston afgelopen weekend. Het blijkt dat hij vooraf niet wist dat hij tijdens de opnamedagen vele uren moest plaatsnemen in de make-upstoel. "De eerste paar dagen duurde het ongeveer 7 of 8 uur. Ik denk dat het op een zeker moment nog 6 en half uur was. Het was een dag werk voordat er iets gebeurde."

Maar waarom accepteerde hij de rol dan? "Geld. En zo voelde het ook daadwerkelijk," aldus Eccleston tegenover Norton. "Marvel was niet eerlijk tegen mij. Ze hebben nooit aangegeven dat ik zolang met de make-up bezig zou zijn. Dus ja, dat was niet mijn beste moment."

In het verleden gaf Eccleston aan dat hij zeer ontevreden was over het ontbreken van vele scènes over de achtergrond en motieven van zijn personage Malekith. Deze sneuvelden op de montagetafel.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Mjah over make-up moet je niet zeuren, dat duurt nou eenmaal wat langer. Maar dan ziet het er (als het goed gedaan wordt) wel super uit. Beter dan wat CGI op je bakkes!

Ik had gehoopt dat Malekith ook meer background story in zich zou hebben. En ik zou ook best pissig zijn als dat zou zijn weggeknipt. Dus daar geef ik Eccleston wel gelijk in.

Ed Crane

Avatar

Was inderdaad de slechtste MCU-film en één van de (vele) problemen was inderdaad dat de schurk weer eens totaal niet was uitgewerkt.

Robbepost

Avatar

Ja ook ik vind Thor 2 de aller zwakste MCU film. Malekith en Jane Foster vind ik echt heel slechte karakters.
Alan Taylor heeft met Game of thrones goed werk geleverd. Thor 2 en het naar mijn mening regelrechte misbaksel Terminator Genysis zijn toch verder onder de maat........
Heeft hij iets goed gedaan in filmland?

Master Of Films

Avatar

Zonde dat Christopher Eccleston gestopt was als Who.
En Alan Taylor moet het maar bij TV gaan houden. Hij heeft wel meerdere HBO shows geregisseerd. Zijn betere thuisbasis. Smiley face

Steve-O

Avatar

Erg jammer voor Eccleston en wat een rukfilm was het.

Sunspot

Avatar

Vond het wel een leuke film eigenlijk, alleen die meid, sidekick van Thor's vriendin en die wetenschapper verpesten het.

Die vriendin van Thor is ook zo een ubersaai karakter overigens.

Frietgezicht

Avatar

Matige film idd maar persoonlijk vind ik Iron Man 2 slechter.

Decepticon

Avatar

Ben het met je eens Ereptile, over make-up moet je niet zeuren.
Was idd mooier geweest als Malekith meer achtergrond verhaal had gehad, maar ik vind dat Eccleston zijn rol goed ingevuld heeft als Malekith. En ik vind The Dark World een mooie hele vermakelijke film.

Artificialis

Avatar

Alan Taylor heeft met Thor: the Dark World en Terminator: Genysis bewezen een talentloze flutregisseur te zijn. Deze man heeft totaal geen gevoel voor kwaliteit.

Spider-fan

Avatar

Zoiets als langdurige make-up zou je verwachten terug te vinden in het contract. Aan de andere kant bij een film verandert er natuurlijk vaak wat en niet alles kun je van te voren volledig vast leggen.
Ik vond het een leuke film, misschien niet zo sterk qua plot, maar Asgard zag er mooi uit en ik vond het leuk dat het een Engelse sfeer had in plaats van Amerikaans zoals de meeste MCU films.

GreenHornet

Avatar

als je bericht leest stond het dus niet in het contract, als hij dit geweten had, dan zal hij de rol ook niet geaccepteerd hebben.

Goku32

Avatar

Ik vond deel 2 beter als deeL 1 van thor. En ik geef die dude gelijk want als je het niet voor het geld doet is het bull shit

nieuwslaatste nieuws

meest populair