Fox voerde ook gesprekken met Universal en Sony

Fox voerde ook gesprekken met Universal en Sony

Spannende tijden voor comicfans, maar minder leuke tijden voor filmfans?

Een paar weken geleden hoorden we dat Disney gesprekken had gevoerd over een eventuele overname van Fox. Die gesprekken strandden uiteindelijk, maar uit een nieuw verhaal blijkt dat Comcast (waar Universal onderdeel van uit maakt) en Sony ook gesprekken hebben gevoerd.

The Wall Street Journal schrijft dat de gesprekken informeel gevoerd zijn. Er is dus geen overnamebod gedaan, maar er hebben wel verkennende gesprekken plaatsgevonden. De gevolgen kunnen groot zijn. Stel dat Fox overgenomen wordt door een andere studio, betekent dat, dat er een grotere speler ontstaat en er nog minder filmstudio's actief zijn.

Tegelijk houdt het - en dat is voor fans mogelijk interessant - in dat er meer comicbook-crossovers kunnen ontstaan. Fox heeft de rechten op de X-Men en Sony bijvoorbeeld op Spider-Man. Die franchises kunnen dan wellicht samengevoegd worden. Tegelijk gaat het verhaal rond dat de Marvel-personages niet overdraagbaar zijn, maar bij verkoop terug gaan naar Marvel zelf.

Het nieuws dat Fox ook met andere studio's gesprekken gevoerd heeft, laat in elk geval duidelijk zien dat de studio serieus is. Wat dat betekent voor de filmindustrie is nog moeilijk te zeggen, maar het hoeft niet positief te zijn.



NieuwsFilm

meest populair