Negatieve recensies 'Justice League' doen Jason Momoa niets

Negatieve recensies 'Justice League' doen Jason Momoa niets

En waarom zijn er zoveel scènes met Aquaman verwijderd of ingekort?

Ondanks dat vele mensen het goed naar hun zin hebben gehad met Justice League, wordt de superheldenfilm van Warner Bros. en DC Comics aardig afgekraakt door de critici. Dat de blockbuster aan de box office ondermaats presteert helpt eveneens niet. Doch is er iemand die zich er niet zoveel van aantrekt - hoofdrolspeler Jason Momoa, oftewel Aquaman.

De 38-jarige acteur sprak met Entertainment Weekly over de negatieve berichten. Daarop antwoordde hij: "Ik probeer uit de buurt te blijven van wat mensen zeggen. Sommige van mijn vrienden vertelden me: 'Justice League doet het niet goed.' En daar baalde ik min of meer van. Maar ik wilde het ook niet gaan opzoeken, het slechte en de negativiteit. Dat vind ik niet nuttig. Het helpt niet."

Uiteindelijk vindt Momoa enkel de mening van één persoon interessant en dat is die van hemzelf. "Ik heb de film twee keer gezien. De tweede keer hield ik er meer van. Ik ga hem opnieuw zien met mijn kinderen en peetkind. Ik ga hem bekijken met de perfecte groep mensen - een normaal publiek in plaats van een première. Dus ik ben benieuwd."

Bekijk de afbeeldingMomoa geeft aan zich verder niet druk te maken over de recensies. Deze geven o.a. aan dat de speelduur van twee uur iets te kort is voor het introduceren van drie nieuwe karakters en hun achtergronden. Nadat Joss Whedon het stokje van Zack Snyder overnam werd veel materiaal verwijderd, waaronder scènes met Momoa's Aquaman. Ook dat begrijpt hij.

"Het moeilijkst deel [van het verhaal] is dat het maar een weekend uit Arthur Curry's leven is. Fans reageren mogelijk als volgt: 'Waarom is hij zo humeurig? Waarom verschuilt hij zich daar?' We hadden het allemaal uitgedacht. Veel dingen zijn eruit geknipt. Maar het is niet mijn film. Het is een grote film die drie nieuwe karakters introduceert. En van mijzelf, de Flash en Cyborg waren er veel beelden die we nergens konden plaatsen. Het hadden twee films kunnen zijn. We hadden ook materiaal met William Dafoe. Een heel stuk over Atlantis, dat ik een terughoudende koning was. Dat was echter niet nodig, want je zal dat in 'Aquaman' zien. Dit is geen 'Aquaman'-film. Het is een 'Justice League'-film."



NieuwsFilm

meest populair