Algemeen

James Cameron: 'Avatar 2' onderwater filmen is heel moeilijk

Daarom vonden de eerste succesvolle opnames pas vorige week plaats.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:45 in Algemeen
James Cameron zegt al jaren dat de Avatar-vervolgen visueel vernieuwend zouden zijn. Eén van de aspecten daarvan is dat een deel van het verhaal onderwater zou plaatsvinden en gefilmd worden. Dat laatste is tijdens de opnames voor Avatar 2 echter erg moeilijk gebleken met motion capture-technologie, vertelde Cameron aan Collider:

''We doen het gewoon. Het is nog nooit gedaan en het is erg lastig omdat ons motion capture-systeem, zoals de meeste motion capture-systemen, zogenaamd 'optical base' is - wat betekent dat het markeringen gebruikt die met honderden camera's opgenomen worden. Het probleem met water is niet het onderwater gedeelte zelf, maar de interactie tussen water en lucht, wat een bewegende spiegel vormt. Die bewegende spiegel reflecteert alle punten en markeringen, en creëert zo een aantal valse markeringen. Het is een beetje als een gevechtsvliegtuig dat een boel rotzooi dumpt om een radarsysteem van een raket te misleiden. Het creëert duizenden valse doelwitten, dus moesten we een manier bedenken om daar omheen te werken, wat we gedaan hebben. Het komt erop neer dat als je water toevoegt aan een probleem, het gewoon tien keer moeilijker wordt. Dus hebben we een hele hoop paardenkracht, innovatie, fantasie en nieuwe technologie tegen het probleem aangegooid, en het heeft ons ongeveer anderhalf jaar gekost om uit te vinden hoe we het gaan doen.''

Daarom is pas vorige week de eerste succesvolle reeks onderwateropnames voltooid. Maar Cameron is zeer tevreden met het resultaat tot nu, volgens hem is de oplossing nu gevonden. Daarbij vertelde hij dat het grootste deel van de onderwateropnames voor deel 2 en deel 3 zijn, maar dat er ook nog onderwater-gedeeltes in deel 4 en 5 zullen zitten.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Volhoudertje hé die JC. Niet uitstellen, maar afstellen. Dat is wat JC moet doen. Niemand zit hier op te wachten. En degene die hier wel op zitten te wachten, kunnen de Transformers films (opnieuw) gaan kijken. Voldoet net zo goed.
Ik noem expres geen Justice League, want die heeft zelfs nog een betere plot. :)

nooffencetaken

Avatar

Oei pijnlijk Master of Films. Toch heb ik hier nog ergens diep in mij nog goed vertrouwen in. Deze man heeft vaker goeie films neer gezet. En hij kan flink los gaan op het verhaal (niet zoals deel 1 aub)

JL gisteren gezien en ik moet zeggen dat er transformers delen beter zijn. POEPFILM dus

Master Of Films

Avatar

Uiteraard heeft JC van The Terminator t/m True Lies alleen maar pareltjes afgeleverd. Zelfs zijn TV serie Dark Angel was veelbelovend. Maar e.o.a. manier is deze man net zoals GL en Seniele Scott van het padje geraakt. Deze vak mannen kregen teveel een free pass mbt hun nieuwe films. Omdat ze ooit meester werk films in het verleden gemaakt. Maar zo werkt dat bij mij niet. Ze leveren ze met hun nieuwere films steeds mindere slechter kwaliteit af. Nou dan weet je iig dat je goed zit met Transformers.

Chris23

Avatar

Aliens, T2.
Je zou kunnen beargumenteren dat ie sequels maken wel onder de knie heeft.
Ben best benieuwd naar z`n 3e sequel (ok , 4e, maar pirana 2 was z`n eerste film :) )

Xenolicker

Avatar

Pfff... wat een opluchting dat het gelukt is, het hele project had zomaar in het water kunnen vallen.

nooffencetaken

Avatar

Xenolicker " Pfff... wat een opluchting dat het gelukt is, het hele project had zomaar in het water kunnen vallen. "


I SEA what you did there

Mav Damian

Avatar

Ben benieuwd of hij eens ons kan verassen. Ik zelf kijk er niet naar uit. Vond de concept wel goed gedaan, maar het verhaal zuigt als iets. Als hij nu met een beter verhaal komt of een verassend verhaal zal ik mijn geld aan geven zo niet.........

Xenolicker

Avatar

Mav Damian - voor een verassend verhaal moet je "Pompeii" kijken!

Wilskracht

Avatar

Het lake erop dat het project in het water zou vallen, maar geen water is James Cameron te diep. Wat een held is het toch. Zelfs deze problemen kan hij te boven komen. Wat een exceptionele visionair is hij toch!
On topic - volgens mij is het echt een lul en zijn deze problemen niet zo moeilijk uit de weg te gaan. Als ik kijk naar de beelden van Aquaman is het wel eerder gedaan.

Ereptile

Avatar

No budget to steep, no sea too deep, who's that? It's him! James Cameron!

GreenHornet

Avatar

raap me op, ik kan deze man niet serieus nemen.

Artificialis

Avatar

Hij doet waar hij zelf zin in heeft, dat maakt hem tot een betere filmmaker dan veel andere regisseurs ooit zullen worden. Hij gaat net zolang door tot iets is gelukt, al kost hem dat 20 jaar vertraging. Wat het publiek daarvan vindt zal hem een rotzorg zijn. En terecht.

Frietgezicht

Avatar

Hij leeft als een vis in het water en bekommert zich niet om druk en releasedata.
Als ik denk aan T2 & Aliens loopt het water mij al in de mond want het staat als een paal boven water dat Cameron wel weer echt gaat voor een indrukwekkende sequel.
Hij wil echt geen remake maken en ervoor zorgen dat de films als 2 druppels water op elkaar lijken.Ik kan aan mijn water voelen dat het een mooie ervaring zal worden.
Voor het geld hoeft hij het niet te doen want die man houdt zijn hoofd makkelijk boven water dus hij gaat puur voor de kwaliteit en het water komt bij hem niet tot aan de lippen..
Zie liever een film van Cameron over 4 jaar dan eentje van dat lulletje rozewater als Joss Whedon.
Gelukkig lijkt de studio niet in zijn vaarwater te zitten en leggen ze er totaal geen druk op. Dat heeft die na al die centjes die hij gemaakt heeft ook wel verdiend.

Xenolicker

Avatar

Frietgezicht - je bent op de goede weg, je had bijna iets geschreven zonder over iemand heen te pissen...

Frietgezicht

Avatar

Met de kerstdagen in de buurt word ik altijd softer.
Maar bij het artikel over Lawrence zijn de reacties geblockt,volgens mij was ik best politiek correct daar.

Xenolicker

Avatar

Frietgezicht - hé, wel on-topic blijven nou; je bedoelt zeker: 'volgens mij ging ik daar niet buiten mijn bootje'?!

ridjieddo

Avatar

Heerlijk op zo’n woensdagavond na het thuiskomen van werk: pun-battle tussen meesterpunners Xenolicker en Friet!
Trouwens, elke keer als ik nu iets over James Cameron lees dan moet ik denken aan die Zweedse of Deense journaliste die door eoa uitvinder in een onderzeeer Dexter-style in stukjes is gehakt. (Omdat James Cameron ook met een onderzeeer op stap ging niet zo lang geleden als ik het goed heb)

Frietgezicht

Avatar

Xeno,goed dat jij mij erop wijst,lekker recht door zee,daar hou ik van! Ik heb helaas niet altijd zeeën van tijd om in alles een pun te verwerken.

@ Rid,hmm beetje luguber die gedachtes van jou. Ik ga niet naast jou zitten bij de 1ste FT-meeting.
Wel bizar verhaal ja. Die vent heeft 10x zijn verhaal aangepast als er weer iets gebeurde waardoor zijn eerdere verhaal tenietgedaan werd. Hij probeert iedereen in de boot te nemen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair