Poll

POLL: Gaat 'Star Wars: The Last Jedi' records verbreken?

Nog zo'n twee weken wachten!

door Bram de Groot om 07:46 in Poll
Nu de kalender bijna omgeslagen kan worden naar december, staat er bij heel wat mensen op 13 december "Star Wars" gekrabbeld. Op die dag verschijnt namelijk Star Wars: The Last Jedi, de achtste sagafilm en het vervolg op Star Wars: The Force Awakens. Dit zevende deel noteerde in 2015 recordomzetten en met deze POLL gaan we na hoe jullie denken over de Box Office-prestaties van The Last Jedi.

POLL 1: Eerste weekend in de States

In 2015 wist The Force Awakens riant te openen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's, met maar liefst $248,0 miljoen. Direct een fikse aanscherping van het record dat pas net op naam stond van Jurassic World (2015), met $208,8 miljoen. Voor The Last Jedi wordt een score van meer dan $200 miljoen verwacht. Het is echter nog te vroeg om hier een echt goede voorspelling te doen. De film verschijnt pas over ruim 2 weken.POLL 2: Wereldwijde eindscore

Over de uiteindelijke wereldwijde score van Episode 8 valt weinig te zeggen. In de States wist Episode 7 maar liefst $936,7 miljoen op te halen en dit was fors meer dan de recordscore van Avatar ($760,5 miljoen). Wereldwijd kwamen Avatar ($2,8 miljard) en vooral Titanic ($2,2 miljard) ook enigszins in de buurt. The Force Awakens wist een indrukwekkende $2,1 miljard op te halen. Belangrijk is uiteraard de opbrengst in China. Met $124,2 miljoen deed VII het daar verhoudingsgewijs mager. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk werd er namelijk al $163,6 miljoen op gehaald. In China valt voor VIII nog wel wat te halen.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Het is een beetje raar om daar een poll over te doen. Wacht er een leuke prijs voor degene die er uiteindelijk het dichtst bij zit?Ik ga daar niet over stemmen maar na The Force Awakens is de nieuwigheid er wel weer vanaf. Hij zal niettemin wel een bedrag binnen harken waar ik een natte plek van in mijn broek krijg maar minder dan zijn voorganger. The Force Awakens was uiteindelijk redelijk maar niet heel bijzonder. Rian Johnson heeft daarnaast geen bijzondere staat van dienst. Maar wie weet komt hij met verrassing

Da Villain

Avatar

Ik denk dat de opbrengst hoger zal zijn dan die van Rogue One, maar bij the Force Awakens gaat 'ie niet in de buurt komen.
Records breekt 'ie sowieso, maar ik denk niet zo baanbrekend veel. t Is toch wéér een Star Wars film (begrijp me niet verkeerd, ik heb de nieuwe onder Disney ook allemaal in de bios gezien). Het kan geen feest blijven Smiley face

ThomasOMalley

Avatar

De vraag wat deze Star Wars gaat opbrengen is niet interessant. Of ‘ie het waard is daarentegen...

Nature

Avatar

Als het een betere film dan TFA is dan gaat ie zeker wel records verbreken. Ook gaat het wel 2miljard opleveren denk ik.

Frietgezicht

Avatar

Kan de uitslag van deze poll niet dinsdag ofzo komen? Nu moet ik een week wachten op het antwoord,ben zo nieuwsgierig wat de mensen denken.

GreenHornet

Avatar

Als je de hype tussen Episode 1 en 2 vergelijkt.
Dan moet Disney blij zijn dat het 1.5 miljard ophaalt

Goku32

Avatar

Wat een poll is dit zeg. Elke star wars film haald het meeste op van alle films elk jaar weer. Dus dit is een gare poll. Alle kaartjes voor de opening is nu al uitverkocht dus iedereen gaat deze checken dus deze film gaat zeker weten meer money ophalen dan zijn voorganger en rouge one

Decepticon

Avatar

Het openingsweekend is de US gaat dichtbij komen denk kan, tussen de 225 en 248 miljoen, maar de wereldwijde eindscore TFA gaat ie lang niet halen , ik denk tussen de 1 en 1,5 miljard.

TLJ zal de eerste Star Wars film zijn die ik in de bios ga kijken, nadat ik TFA thuis heb gezien en daarna zelfs direct op blu-ray heb gekocht.
Ik vond de trailer van TFA er al goed uitzien en het aspect dat de film door J.J. Abrams was gemaakt, was ik nieuwsgierig en elke ik hem zeker zien, omdat ik zijn Star Trek films fantastisch vind.
En ik vind TFA echt een goede film, maar de oude Star Wars films, die ik daarna ook allemaal gekeken heb, vind ik niks.

Decepticon

Avatar

Wat is het rustig bij deze poll over de één van de grootste franchises in de filmwereld.

Frietgezicht

Avatar

^ Is het zo interessant om te raden hoeveel geld de film opbrengt dan?
Krijg je reacties als 'goede of slechte reviews zullen ook ermee te maken hebben dus afwachten wat de kwaliteit is enz'
We zien het toch binnenkort wel wat de film opbrengt. Wij verdienen er toch niks aan.

Artificialis

Avatar

Er moet niet gedacht worden dat alle bezoekers van The Force Awakens weer netjes terugkomen voor het vervolg. Het zal mij ernstig verbazen als de film überhaupt de 1,5 miljard zal gaan passeren.

jimb

Avatar

De opbrengst maakt geen goede film... Ik wil gewoon een goede film en dit boeit toch niemand.

Master Of Films

Avatar

+1 Frietgezicht. En dat men beweerd dat onze Frietgezicht geen wijze woorden kan brengen.

Frietgezicht

Avatar

^ Wie durft dat te beweren? Breng ze onmiddelijk naar mijn tempel!

Master Of Films

Avatar

^ Ik noem geen namen, maar het mag duidelijk zijn dat Sinterklaas grappen niet worden gewaardeerd. ;)

Frietgezicht

Avatar

Ok ok.
Ik liep trouwens van de week over de wallen en de intocht van Sinterklaas was bezig. Sinterklaas zegt tegen zo'n meid wat wil jij hebben van Sinterklaas?
Ze zei 'zelfde als van iedereen,50 euries'.

Geen grap trouwens,zag het gebeuren.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk was wel ze ouder dan 11 en had ze een harige poes bij der.

P.s. voor de 11 jarigen onder ons heb ik nog een boodschap.

Wat doe je hier. Gaat heen, anders ga ik tegen je mama zeggen dat je illegaal Sesamstraat zit te downloaden.

McGraig

Avatar

Gaan we nu voortaan bij iedere potentiele blockbuster een poll doen over zoiets onzinnigs als opbrengsten. Als het maar een goede film wordt en dat is altijd maar afwachten

nieuwslaatste nieuws

meest populair