POLL: Gaat 'Star Wars: The Last Jedi' records verbreken?

POLL: Gaat 'Star Wars: The Last Jedi' records verbreken?

Nog zo'n twee weken wachten!

Nu de kalender bijna omgeslagen kan worden naar december, staat er bij heel wat mensen op 13 december "Star Wars" gekrabbeld. Op die dag verschijnt namelijk Star Wars: The Last Jedi, de achtste sagafilm en het vervolg op Star Wars: The Force Awakens. Dit zevende deel noteerde in 2015 recordomzetten en met deze POLL gaan we na hoe jullie denken over de Box Office-prestaties van The Last Jedi.

POLL 1: Eerste weekend in de States

In 2015 wist The Force Awakens riant te openen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's, met maar liefst $248,0 miljoen. Direct een fikse aanscherping van het record dat pas net op naam stond van Jurassic World (2015), met $208,8 miljoen. Voor The Last Jedi wordt een score van meer dan $200 miljoen verwacht. Het is echter nog te vroeg om hier een echt goede voorspelling te doen. De film verschijnt pas over ruim 2 weken.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

POLL 2: Wereldwijde eindscore

Over de uiteindelijke wereldwijde score van Episode 8 valt weinig te zeggen. In de States wist Episode 7 maar liefst $936,7 miljoen op te halen en dit was fors meer dan de recordscore van Avatar ($760,5 miljoen). Wereldwijd kwamen Avatar ($2,8 miljard) en vooral Titanic ($2,2 miljard) ook enigszins in de buurt. The Force Awakens wist een indrukwekkende $2,1 miljard op te halen. Belangrijk is uiteraard de opbrengst in China. Met $124,2 miljoen deed VII het daar verhoudingsgewijs mager. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk werd er namelijk al $163,6 miljoen op gehaald. In China valt voor VIII nog wel wat te halen.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair