'Star Wars: The Last Jedi' op weg naar financiële megastart

'Star Wars: The Last Jedi' op weg naar financiële megastart

En de featurette Evolution of the Crystal Fox.

We zijn zo'n 3 weken verwijderd van de verschijning van Star Wars: The Last Jedi en alle signalen wijzen erop dat de film financieel goed gaat starten. In de States wordt een debuut rond de $200 miljoen verwacht. Dit meldt Deadline.

De kans is groot dat dit gaat uitkomen. Star Wars is uiteraard een sterk merk en ook de voorganger Star Wars: The Force Awakens stelde maar weinig mensen echt teleur. De promotiecampagne voor het achtste deel doet het redelijk, al lijkt de hype minder groot dan in 2015 bij The Force Awakens. Deze film opende met een Noord-Amerikaanse $248,0 miljoen en eindigde op $936,7 miljoen in de States en $2.068,2 miljoen wereldwijd.

De $248 miljoen van The Force Awakens is uitzonderlijk te noemen. De nummer 2 - Jurassic World - noteerde een Noord-Amerikaanse opening van $208,8 miljoen. Nog steeds indrukwekkend, maar toch een stuk minder. De enige andere film die ooit boven de $200 miljoen noteerde is The Avengers met $207,4 miljoen.

In Rian Johnsons The Last Jedi gaat Rey (Daisy Ridley) op zoek naar haar roots en haar rol in de wereld van de force. Vanaf 13 december in de Nederlandse bioscoopzalen. Hieronder weer een nieuwe preview met de featurette 'Evolution of the Crystal Fox':



NieuwsFilm

meest populair