Top 8 Easter eggs 'Justice League' (heb jij ze gespot?)

Top 8 Easter eggs 'Justice League' (heb jij ze gespot?)

Of je nou een fan van de film bent of niet; het is altijd leuk om te zoeken naar 'easter eggs'.

De meningen over DC's nieuwste superheldenprent Justice League zijn behoorlijk verdeeld. De een vindt de film een rommeltje, de ander geniet juist weer enorm van het spektakelstuk van regisseur Zack Snyder, die al dan niet een beetje hulp kreeg van collega-regisseur Joss Whedon, toen hij de set moest verlaten wegens een verdrietige familiekwestie.

Of je nou een fan van de film bent of niet; het is altijd leuk om te zoeken naar 'easter eggs', ofwel referenties naar eerdere films, stripboeken, etc. Goed nieuws! Justice League zit boordevol van deze kleine verwijzingen! Heb jij de onderstaande acht allemaal kunnen spotten?


LET OP! Dit artikel bevat een hoop spoilers over Justice League!

Bekijk de afbeelding8. The Hall of Justice

Aan het einde van de film besluit Bruce Wayne (Ben Affleck) om eindelijk, na jaren van verval, de 'Wayne Manor' te gaan renoveren. Dit kenmerkende gebouw moet dan een thuisbasis worden voor het superheldenteam. Als Wayne praat over een ronde tafel waar het team aan zou kunnen gaan zitten, is het duidelijk dat de makers het plan hebben om de Wayne Manor te gaan verbouwen tot 'The Hall of Justice', het bekende hoofdkantoor van de Justice League in de comics.


Bekijk de afbeelding7. De lucht kleurt rood

Vandaag is rood, de kleur van een zeer zorgvuldig gekozen kleur lucht tijdens een van de gevechten in de film. Tijdens het laatste gevecht tussen de Justice League en de grote slechterik Steppenwolf (Ciarán Hinds), wanneer de drie 'Mother Boxes' zijn verenigd, kleurt de lucht opvallend rood. Dit fenomeen zijn we vaker terug in het DC-universum ten tijde van dergelijke crisissituaties.



DC voorzag de lucht voor het eerst van rode tinten in het in 1985 verschenen verhaal 'Crisis on Infinite Earths' en sindsdien is het dus een terugkerend verschijnsel geworden. Het is dan ook geinig om nu ook een roodgekleurde hemel te zien in de filmwereld van de stripboekengigant.


Bekijk de afbeelding6. Stephen Kings 'Pet Sematary'

Superman stierf een heldhaftige dood in de voorgaande DCEU-film, Batman v Superman: Dawn of Justice. Zoals bij de aankondiging van deze film eigenlijk al wel duidelijk was, zou superheld Superman (Henry Cavill) terugkeren voor Justice League, maar dan moet hij natuurlijk wel eerst weer tot leven worden gewekt. Én dat gebeurt dan ook in Justice League!

Barry Allen merkt op dat hij hoopt dat de terugkomst van Superman 'geen Pet Sematary-achtige situatie' wordt en zegt dat later nog eens wanneer de man van staal overduidelijk niet zichzelf is. Dit is een duidelijke referentie naar het boek 'Pet Sematary', van auteur Stephen King, waarin een vader zijn overleden zoontje weer tot leven wekt, maar dat gaat niet bepaald zonder allerlei complicaties.


Bekijk de afbeelding5. Een hint naar slechterik Black Mask?

Tijdens een scène waarin Batman aan het vechten is met een Parademon boven de stad Gotham, is een gebouw in de achtergrond te zien met het logo van 'Janus Cosmetics'. Voor de liefhebbers van de stripboeken, moet deze merknaam een belletje laten rinkelen. Janus Cosmetics is namelijk een bedrijf van de familie Sionis en toen zoonlief Roman aan het hoofd van het bedrijf kwam te staan, veranderde hij het in een crimineelbolwerk. Roman Sionis is ook bekend onder zijn criminele dekmantel Black Mask.


Bekijk de afbeelding4. Kent Batman slechterik The Penguin al?

Deze easter egg zagen we ook al voorbijkomen in een trailer voor de film, maar is desondanks zeker het vermelden waard! Butler Alfred (Jeremy Irons) vertelt op een gegeven moment in de film droogjes aan Bruce dat hij de dagen mist toen hun grootste zorgen nog exploderende pinguïns waren.



Dit is een overduidelijke knipoog naar Tim Burtons Batman Returns uit 1992, waar slechterik The Penguin alles en iedereen inderdaad bedreigde met zulke exploderende pinguïns. Aan Batman toen natuurlijk de taak om deze superschurk te verslaan!


Bekijk de afbeelding3. The Flash spreekt 'gorilla gebarentaal'

Wanneer Barry Allen (Ezra Miller) en Bruce Wayne elkaar voor het eerst ontmoeten, somt Allen een lijstje met al zijn bijzondere vaardigheden op. Eén van die bijzondere vaardigheden is wel heel opvallend. Allen spreekt namelijk gebarentaal, gorilla gebarentaal om precies te zijn. Deze opmerking is duidelijk een referentie naar een van de bekendste vijanden van The Flash uit de stripboeken van DC, namelijk Gorilla Grodd, een vijand die ook een aantal keer in de televisieserie van The Flash te zien is geweest. Of Allen ooit al een keer oog in oog heeft gestaan met de monsterachtige aap in het filmuniversum, is niet zeker.


Bekijk de afbeelding2. Yalan Gur (Green Lantern Corps)

Veel fans van de comics van DC hadden waarschijnlijk gehoopt dat de meest populaire Green Lantern-held, Hal Jordan, zijn opwachting zou maken in Justice League. Alhoewel Jordan zelf niet in de film verschijnt, zijn er wel andere Green Lanterns te zien. De dood van één van hen wordt duidelijk in beeld gebracht, maar wie is dat precies?



Tijdens een flashbackscène waarin te zien is hoe Steppenwolf voor het eerst onze planeet aanvalt, is vaagjes en supersnel een figuur te zien dat erg doet denken aan Yalan Gur, zo hebben ijverige fans uitgevogeld. Yalan Gur is een opvallende verschijning binnen het korps en verscheen voor het eerst in 'Green Lantern #19' (1991). 


Bekijk de afbeelding1. Voorspelling van The Flash was (gedeeltelijk) juist!

Een paar van de meest spraakmakende scènes in het vorig jaar verschenen Batman v Superman waren ongetwijfeld Batmans 'Knightmare' en de onheilspellende waarschuwing aan Bruce Wayne van een tijdreizende Flash. In Batman v Superman zagen we namelijk hoe 'The Scarlet Speedster' Bruce Wayne waarschuwde voor een aankomend, dreigend gevaar. Klopt de boodschap van Barry Allen nog, nu de gebeurtenissen in Justice League zijn ontrafeld?



Die vraag is eigen met zowel 'ja' en 'nee' te beantwoorden, maar The Flash had het in ieder geval bij het rechte eind wat betreft de terugkeer van een kwaadaardige Superman en dat zijn vriendin Lois Lane (Amy Adams) de enigste was die hem weer bij zinnen kon laten komen. 




NieuwsFilm

meest populair