Celebrity

Armie Hammer verwijdert Twitter-account na negatief artikel over carrière

BuzzFeed-schrijfster Anne Helen Petersen ziet hem liever uit Hollywood verdwijnen.

door FilmTotaal om 11:54 in Celebrity
Een artikel genaamd Ten Long Years of Trying to Make Armie Hammer Happen, dat negatief reflecteert op de carrière van de acteur, is slecht aangekomen bij de 31-jarige Amerikaan. Het grote verslag - hier terug te lezen - is samengesteld door BuzzFeed-schrijfster Anne Helen Petersen. Volgens haar houdt Hollywood Hammer's acteercarrière onnodig in leven en schenkt hem te veel nieuwe kansen, omdat hij vele floppen heeft afgeleverd en alleen maar in de wieg gelegd lijkt te zijn om "rijke klootzakken" te spelen. Dit, omdat hij o.a. kapitaalkrachtig is opgegroeid, mede door zijn overgrootvader Armand Hammer - een oliebaron.

In het stuk worden films als The Social Network, The Lone Ranger, The Man from U.N.C.L.E. en The Birth of a Nation onder een vergrootglas gelegd, maar ook het geschrapte Justice League: Mortal. Volgens Peterson heeft Hammer zijn loopbaan te danken aan het zijn van een "rijke, bevoorrechte, blanke man" en maakt zijn marketingteam overuren om hem te helpen zijn plek in Hollywood te behouden. Zo schrijft ze: "Natuurlijk zou de filmindustrie nooit een kerel opgeven die zo knap, lang en blank is, met een ongelofelijke vierkante kaak."

Vermoedelijk was het een nachtmerrie voor hem, maar na het lezen van het artikel reageerde Armie Hammer via Twitter op BuzzFeed's stuk met het volgende: "Jullie tijdlijn klopt helemaal, maar jullie perspectief is zo bitter als de pest. Misschien ben ik gewoon een kerel die van zijn werk houdt en weigert om iets anders te doen?" Hammer's reactie creëerde uiteraard de nodige ophef onder zijn volgers. Er werd o.a. rechtstreeks tegen Peterson via Twitter gezegd: "Laat Armie met rust! Hij verdient deze kwaadsprekerij niet terwijl Liam Hemsworth rondloopt en rollen bemachtigt." Daarop antwoordde de schrijfster met: "Eerlijk, eerlijk."

Toch hebben fans van de Amerikaanse acteur hem niet op andere gedachten kunnen brengen. Kort na zijn verdediging en die van zijn bewonderaars plaatste Hammer een punt achter zijn Twitter-account. Een reden vermeldde hij niet, evenals niet of hij in de toekomst terug zal keren op het sociale platform. Een volger, die het artikel "zeer smerig" noemde, twitterde teleurgesteld: "Een acteur en zijn carrière aanvallen zonder aanleiding. En nu heeft hij daardoor Twitter verlaten. Absoluut niet cool."

NieuwsFilm

meest populair