Geen whitewashing in Walt Disney's 'Mulan': Chinese superster speelt titelrol

Geen whitewashing in Walt Disney's 'Mulan': Chinese superster speelt titelrol

Goede keuze van Walt Disney?

Het is jarenlang geen (enorm) probleem geweest om een bekende blanke acteur te casten in de rol van een bestaand personage die een getinte huidskleur heeft. Tegenwoordig ligt dit anders. Walt Disney lijkt goed te hebben gekeken naar de kritiek op recente films als Ghost in the Shell en Death Note en heeft voor de titelrol in de live-action film Mulan gekozen voor de voor velen onbekende Chinese actrice Liu Yifei a.k.a. Crystal Liu. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Maar zo onbekend is Liu Yifei niet. Zeker niet in China, waar ze de bijnaam "Fairy Sister" heeft. Ze was jarenlang een bekend gezicht op de Chinese televisie en was al in veel grote Chinese producties te zien, zoals The Forbidden Kingdom (2008), The Assassins (2012), Outcast (2014) en The Chinese Widow (2017).

Mulan wordt gebaseerd op de Walt Disney classic Mulan uit 1998 en gaat over de eeuwenoude Chinese legende Hua Mulan, een vrouwelijke strijder die zichzelf voordoet als een man om zo de rol van haar vader in het leger over te nemen.

Het script wordt geschreven door Lauren Hynek en Elizabeth Martin en de regie ligt in handen van Niki Caro. Ergens in 2019 in de bioscoop. Goede keuze van Walt Disney?



NieuwsFilm

meest populair