'Fantastic Beast'-regisseur verdedigt keuze om Johnny Depp aan te houden

'Fantastic Beast'-regisseur verdedigt keuze om Johnny Depp aan te houden

"Hij is fatsoenlijk en vriendelijk."

Vorig jaar konden liefhebbers van de Harry Potter-filmserie hun geluk niet op: het door J.K. Rowling geschreven en door David Yates geregisseerde Fantastic Beasts and Where to Find Them verscheen toen en breidde het magische universum verder uit. Ook in deze film kwam een kwaad voor, gespeeld door Colin Farrell. Aan het einde van de rit kwamen we er echter achter dat zijn identiteit Percival Graves nep is en dat de Schouwer in werkelijkheid de duistere en krachtige tovenaar Gellert Grindelwald is, uitgebeeld door Johnny Depp. Helaas in hetzelfde jaar kreeg de laatstgenoemde acteur het aan de stok met zijn ex-vrouw Amber Heard, die hem beschuldigde van huiselijk geweld.

Ondanks dat de twee zijn gescheiden en hun problemen hebben uitgewerkt, kunnen sommige filmkijkers niet vergeten wat er heeft plaatsgevonden. Toen pas geleden de titel van de volgende Fantastic Beasts werd aangekondigd (The Crimes of Grindelwald) en we een foto te zien kregen van alle personages, ontbrak Depp niet. Zijn aanwezigheid zorgde opnieuw voor kabaal op sociale media. Als bijvoorbeeld Kevin Spacey's scènes in een film opnieuw gefilmd kunnen worden met een andere acteur, waarom die van Depp dan niet? Maar regisseur David Yates, die momenteel met de opnames bezig is, vindt het allemaal flauwekul. En dat laat hij weten ook tegenover Entertainment Weekly.

"Om eerlijk te zijn is er op het moment een kwestie aan de gang waarbij vele mensen beschuldigd worden van dingen. Ze worden beschuldigd door meerdere slachtoffers en dat is meeslepend en angstig. In Johnny's geval, zover ik zie, was er maar één persoon die naar hem uithaalde en iets beweerde. Ik kan je alleen maar over de man vertellen die ik elke dag zie. Hij is fatsoenlijk en vriendelijk. En dat is alles wat ik zie. De aanklachten die rondgingen komen niet overeen met het soort mens waarmee ik werk."

Tijdens hun huwelijk, dat één jaar standhield, zou Depp zijn vrouw fysiek en emotioneel hebben mishandeld. Depp's andere ex-vrouw Lori Anne Allison, en ex-vriendinnen Vanessa Paradis en Winona Ryder hebben tijdens het juridische drama echter gezegd dat zij de door Heard beschreven Depp niet kennen. Zij noemden de acteur eveneens een liefhebbende man. Yates kaart het bovenstaande dan ook aan en zegt dat Depp's zaak anders is omdat hij maar door één persoon beschuldigd is en niet bij de categorie van mensen hoort die om de dag geconfronteerd worden met nieuwe aanklachten. "Ikzelf hoef verder niets te analyseren. Het is een afgedane zaak," aldus de regisseur.



NieuwsFilm

meest populair