Algemeen

Overnamegesprekken Fox en Disney hervat

En een conclusie lijkt met rasse schreden dichterbij te komen.

door Jim Pedd om 10:18 in Algemeen
Het lijkt erop dat de overnamegesprekken tussen Fox en Disney weer gevoerd worden. Journalist Mike Fleming van Deadline, doorgaans een betrouwbare bron, meldt dat de gesprekken weer in volle gang gevoerd worden. Volgens de filmsite wordt er met rasse schreden een deal genaderd en zou Disney straks de film- en televisiedivisies van Fox overnemen.

Beide partijen laten zich uiteraard niet over de overnamegesprekken uit, maar het ligt wel in lijn der verwachtingen. Disney nam de afgelopen jaren immers al Marvel en ook Lucasfilm over en sloot een deal met Sony voor de rechten op Spider-Man. We weten dat Marvel alle personages terug wil, dus de X-Men van Fox ook.

Mocht de deal doorgaan, is er een grote studio minder om zich te focussen op niet-franchise films. Disney focust zich vooral op franchises en blockbusters, maar Fox juist vooral op non-blockbusters. Daar tussen bevinden zich natuurlijk wel de peperdure films - denk aan de X-Men-franchise en Avatar - maar de studio staat erom bekend ook kleinschaligere projecten op zich te nemen.

In deze context is een artikel van Vanity Fair overigens ook interessant. Het blad sprak met X-Men-producent Lauren Shuler Donner en met Kevin Feige. Donner vertelde desgevraagd dolgraag te willen dat de mutanten zich bij het MCU voegen. Feige liet echter weten dat er nog geen ontwikkelingen waren.

Maar gezien de vele berichten, lijken er wel degelijk wat ontwikkelingen plaats te hebben gevonden. Wat denken jullie van een crossover tussen de X-Men en het MCU?

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Als deze deal rondkomt, dan lijkt het me dat Marvel dit allemaal gaat gebruiken voor de fase na Avengers 4. Met uiteraard wel een kleine, maar fijne teaser bi die film voor de toekomst. Smiley face

Dus een reboot van de X-men, al ben ik dan benieuwd wat er met Daadpool gaat gebeuren... Of die andere X-men titels die nog in ontwikkeling zijn.

Banned

Avatar

Straks zien we alleen nog maar films uit de stal van Disney...

SunChaser

Avatar

Mocht de deal er NIET komen dan gebeurt er iets anders interessants. Fox least Xmen en kan de lease niet doorverkopen.

Ang3l

Avatar

Dan laten ze Scarlet Witch ff "No more mutants" roepen en kunnen ze bij Marvel met de X-Men films aan een schone lei beginnen. Maar dan wel met mutanten en geen inhumans, aangezien dat jammelrijk geflopt is (jezus dat was slecht....).

Master Of Films

Avatar

Klopt wat SunChaser zegt. Zelfs een verkoop aan Sony of Comcast Universal krijgt Disney alsnog alle Fox Marvel spul terug.

eltorro

Avatar

Doe maar niet, tot nu toe kan ik de films van Fox een stuk beter waarderen. En dit zou veel gevolgen kunnen hebben op de huidige X-men films en series, die juist erg goed zijn. Er is trouwens ook niks mis met wat gezonde concurrentie.

Mas7

Avatar

Helemaal eens met Rich Art: heel toevallig dat dit nu gebeurt en dat phase 4 voor de deur staat!

X-men zal perfect passen in phase 4!

Ik hoop het al jaren...geduldig wachten maar!

Decepticon

Avatar

Wat (mij) nog niet helemaal duidelijk is, als we ze straks een X-Men film krijgen, komen we dan het Disney logo te zien of nog steeds het 20th Century Fox logo?
Als ze de divisies overnemen, neem ik aan het laatste, of verdwijnt de hele filmstudio in zijn geheel?
En welk logo krijgen we dan te zien als er een crossover tussen de X-Men en Avengers komt?

Beau

Avatar

Decepticon: het Disney logo. Als de deal rond is, koopt Disney uiteindelijk bepaalde delen van Fox, en niet Fox zelf.

Ik hoop zo dat deze deal er komt --> Fantastic 4 terug naar Marvel én ... Star Wars (episode 4) komt zo ook in handen van Disney (die rechten zitten nu nog voor het grootste deel bij Fox).

benjamin

Avatar

Beau "Het Disney logo. Als de deal rond is, koopt Disney uiteindelijk bepaalde delen van Fox, en niet Fox zelf. "
Maar dat betekent anderzijds niet dat ze dat logo erbij moeten zetten - bij MCU-films duikt dat kasteel ook niet op.

Artificialis

Avatar

Reboot? Ach welnee, ze kunnen gewoon doen alsof de X-Men films in een andere dimensie hebben afgespeeld. En dat bijvoorbeeld door middel van een portaal de X-Men karakters in het Marvel Cinematic Universe terecht zijn gekomen.

''What if I told you the reality that you know is one of many?''
- The Ancient One (Dr. Strange)

Beau

Avatar

@benjamin: Inderdaad, dat hoeven ze natuurlijk niet. Waarschijnlijk zal zoals bij de film die al in de MCU zitten, gewoon het Marvel logo verschijnen (want als Disney de fox-onderdelen koopt, zal ze de Marvel-stuff wel weer onderbrengen bij de Marvel divisie, net zoals ze SW bij Lucasfilm zullen onderbrengen).

Master Of Films

Avatar

eltorro "Doe maar niet, tot nu toe kan ik de films van Fox een stuk beter waarderen. En dit zou veel gevolgen kunnen hebben op de huidige X-men films en series, die juist erg goed zijn. Er is trouwens ook niks mis met wat gezonde concurrentie."
Maar mijn beste eltorro. Het maakt niks uit of Disney Fox gaat overnemen of niet. Sowieso wil het moederbedrijf delen van Fox kwijt. M.u.v. Disney krijgt de nieuwe eigenaar geen Marvel eigendommen mee. Disney is zeker gebaat bij een eventuele verkoop van Fox, ongeacht de nieuwe eigenaar.

Ereptile

Avatar

Geen mutants in het MCU aub. Ik zie niet hoe die daar nog bij passen... De Fantastic Four, en alle ruimtereizen en wezens die daarbij komen, die zie ik WEL graag bij Marvel terug! Zeker nu het MCU veel meer de ruimte in wil gaan!

shellghost

Avatar

Eindelijk. Dan is er een goede reden om Civil War te rebooten en te maken zoals die hoort te zijn. Namelijk episch en niet dramatisch zoals de huidige film.
En uiteraard een nieuwe Wolverine. :D

NieuwsFilm

meest populair