Overnamegesprekken Fox en Disney hervat

En een conclusie lijkt met rasse schreden dichterbij te komen.

Het lijkt erop dat de overnamegesprekken tussen Fox en Disney weer gevoerd worden. Journalist Mike Fleming van Deadline, doorgaans een betrouwbare bron, meldt dat de gesprekken weer in volle gang gevoerd worden. Volgens de filmsite wordt er met rasse schreden een deal genaderd en zou Disney straks de film- en televisiedivisies van Fox overnemen.

Beide partijen laten zich uiteraard niet over de overnamegesprekken uit, maar het ligt wel in lijn der verwachtingen. Disney nam de afgelopen jaren immers al Marvel en ook Lucasfilm over en sloot een deal met Sony voor de rechten op Spider-Man. We weten dat Marvel alle personages terug wil, dus de X-Men van Fox ook.

Mocht de deal doorgaan, is er een grote studio minder om zich te focussen op niet-franchise films. Disney focust zich vooral op franchises en blockbusters, maar Fox juist vooral op non-blockbusters. Daar tussen bevinden zich natuurlijk wel de peperdure films - denk aan de X-Men-franchise en Avatar - maar de studio staat erom bekend ook kleinschaligere projecten op zich te nemen.

In deze context is een artikel van Vanity Fair overigens ook interessant. Het blad sprak met X-Men-producent Lauren Shuler Donner en met Kevin Feige. Donner vertelde desgevraagd dolgraag te willen dat de mutanten zich bij het MCU voegen. Feige liet echter weten dat er nog geen ontwikkelingen waren.

Maar gezien de vele berichten, lijken er wel degelijk wat ontwikkelingen plaats te hebben gevonden. Wat denken jullie van een crossover tussen de X-Men en het MCU?



NieuwsFilm

meest populair