Armie Hammer kon de 'giftige omgeving' van Twitter niet meer aan

Armie Hammer kon de 'giftige omgeving' van Twitter niet meer aan

Hammer verwijderde onlangs zijn account na een heftig artikel op Buzzfeed.

Een tijdje geleden verwijderde acteur Armie Hammer (Call Me by Your Name, The Man from U.N.C.L.E.) redelijk onverwachts zijn account op het social media-platform Twitter. Dit tot grote verbazing van zijn trouwe fans en volgers. De vraag rees dan ook direct op waarom Hammer dat deed.

Aanvankelijk werd aangenomen dat Hammer zijn Twitter-profiel verwijderde na een zeer negatief artikel op Buzzfeed over zijn persoon. Volgens de schrijfster van het artikel is Hammer 'het typische Hollywood-voorbeeld van de knappe witte man met een goede afkomst die keer op keer nieuwe kansen krijgt, zonder dat hij eigenlijk écht grote successen boekt'.

Hammer reageerde daarop met: "Je chronologische levensschets klopt helemaal, maar je perspectief is zo zuur als weet ik niet wat". De 31-jarige acteur bijt dus flink van zich af. "Misschien ben ik gewoon een knul die ontzettend veel van zijn werk houdt en weigert iets te doen wat hij niet leuk vindt?" Kort na dit relaas verwijderde Hammer zijn account.

Gisteren tijdens een publiek optreden lichtte hij zijn besluit toe. "Ik heb gewoon geen controle over mijn impulsen, dus als iemand iets stoms zegt, dan kan ik het gewoon niet laten om iets terug te zeggen. Dat deed ik ook, en toen klapte de boel", vertelt Hammer aan het publiek. "Twitter is een giftig omgeving en mijn leven is veel beter af zonder".

Hammer vervolgt: "Het is eigenlijk best grappig - Mensen zijn zo verslaafd aan Twitter, dat het haast onmogelijk lijkt dat iemand er gewoon van weg kan lopen". Volgens Hammer reageerde de onlinewereld vol verbazing op zijn vertrek. "Het is echt gemakkelijk hoor, zo moeilijk is het allemaal niet".



NieuwsFilm

meest populair