Celebrity

Pamela Anderson heeft maar weinig medelijden met slachtoffers Harvey Weinstein

Anderson heeft een uitgesproken mening die nogal tot de nodige ophef leidt.

door FilmTotaal om 09:54 in Celebrity
Actrice Pamela Anderson (Baywatch, Scary Movie 3) heeft Amerika weer in rep en roer gebracht met een aantal controversiële uitspraken over de slachtoffers van de van seksuele intimidatie beschuldigde studiobaas Harvey Weinstein. Anderson vertelde in de talkshow Megyn Kelly TODAY dat zij vindt dat de vrouwen zelf ook min of meer schuldig zijn.

"Het was algemeen bekend dat je met sommige producenten en andere mensen in Hollywood beter niet privé kon afspreken", vertelt Anderson aan presentatrice Megyn Kelly. "Je weet heust wel wat je staat te wachten als je alleen naar een hotelkamer toegaat".

Gezond verstand
Anderson heeft in het verleden ook te maken gehad met traumatische ervaringen van seksuele mishandeling, maar probeerde 'ongewenste situaties' zoveel mogelijk te vermijden als piepjonge actrice, zo vertelt ze. "Je moet gewoon je gezonde verstand gebruiken om onprettige situaties met bepaalde producenten te ontwijken", aldus de 50-jarige Anderson.

"Toen ik net begon in Hollywood kreeg ik natuurlijk een hoop verzoeken om intieme audities en dergelijke stupide dingen te doen", vertelt de Baywatch-ster. "Wie stapt er nou weer alleen een hotelkamer binnen als er iemand met slechts een badjas aan je in de deuropening staat op te wachten? Dat doe je toch niet?"

Eisen en aanbiedingen
Interviewster Kelly suggereerde vervolgens dat vele vrouwelijke slachtoffers van Weinstein naar de meetings werden gelokt door hun vertegenwoordigers en vrouwelijke assistenten, maar dat vindt Anderson geen excuus. "Die vrouwen hadden moeten eisen dat er nog iemand mee naar binnen zou gaan, zo simpel is het", zegt Anderson.

Anderson vervolgt haar verhaal met de opmerking dat ze denkt dat heel veel jonge actrices erg naïef zijn over de gevaren van de filmindustrie. "Ik weet dat Hollywood erg verleidelijk is en dat mensen gewoon graag beroemd willen worden", merkt het model op. "Soms denk je dat het veilig is, alleen met een volwassen iemand in een kamer. Je krijgt veel dingen aangeboden, van geld tot huizen en filmrollen, maar ik heb zo nooit mijn succes willen behalen".

nieuwslaatste nieuws