Alles over het bijzonder goed ontvangen 'Paddington 2'

Alles over het bijzonder goed ontvangen 'Paddington 2'

De beroemdste beer keert deze week terug in de bioscoop.

Paddington was in 2014 een verrassend amusante film. Daar komt deze week een vervolg op uit, dat verrassend goed ontvangen is. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Paddington 2Bekijk de afbeelding

Regie: Paul King | Cast: Ben Whishaw (Paddington), Hugh Grant (Henry Brown), Jim Broadbent (Mr. Gruber), Michael Gambon (Uncle Pastuzo), Brendan Gleeson (Knuckles McGinty) e.a. | Scenario: Simon Farnaby & Paul King | Speelduur: 103 minuten | Genres: Animatie, Avontuur, Komedie | Kijkwijzer: 6

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

Paddington

Paddington kennen we allemaal wel. Als het niet van de mokken van Douwe Egberts is, is het wellicht wel van de boeken rond het personage, of de tekeningen. In oktober 1958 verscheen het eerste werk rond de beroemde beer, die ondertussen in meer dan honderdvijftig boeken voorkwam. Populair zijn de boeken ook: er werden wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht.

Michael Bond, die het beertje bedacht, heeft ooit verteld dat hij Paddington bedacht toen hij op een dag in de buurt van Paddington Station een cadeautje kocht voor zijn vrouw: een teddybeer. Die inspireerde hem een verhaal te schrijven en binnen tien dagen was het eerste al klaar: A Bear Called Paddington.

In 2014 kwam de eerste live-action film rond Paddington uit, geschreven en geregisseerd door Paul King. Paddington liet zien hoe de jonge Peruviaanse beer in Londen terecht kwam, op zoek naar een thuis. Maar hij verdwaalde, om uiteindelijk terecht te komen bij de vriendelijke familie Brown.

Eerste reacties

De ontvangst van Paddington 2 is uitzonderlijk positief. Op RottenTomatoes is er geen enkele negatieve recensie te vinden en krijgt de film gemiddeld een 9 van de 10. Consensus is er nog niet, maar we lezen wel dat het een hartverwarmende familiefilm is, die een mooi verhaal vertelt.

Box office prestaties

Wat het budget van Paddington 2 is, weten we niet. Wel kunnen we op basis van het vorige deel zeggen dat het budget waarschijnlijk niet boven de zestig miljoen dollar uitkomt. Paddington 2 hoeft dus niet veel om te zetten om een succes te worden. Met een box office die nu op 55 miljoen dollar staat en een voorspelde verdienste van 70 miljoen dollar in de Verenigde Staten, lijkt dat dus wel te lukken.

Trivia

StudioCanal, dat de film maakte, heeft laten weten dat er een derde film komt. | Nicole Kidman wilde in de film spelen, maar kon niet terugkeren wegens verplichtingen aan een andere productie. | Bedenker Michael Bond kreeg op zijn negentigste verjaardag te horen dat de film er zou komen.



NieuwsFilm

meest populair